ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: pakai lens tuh banyak keburukan dari kebaikan . bahaye !


Pages

pakai lens tuh banyak keburukan dari kebaikan . bahaye !





hey all peeps ! tengs lah sebab korang datang jenguk-2 blog huduh aku nih . hehe . dah cukup terharu lah . minggu lepas aku sambut raye kat sekolah . wah gila-2 best ! hee ~

tapi aku tak nak minggu depan . ade temu murni untuk pelajar form 4. festime nih sekolah aku buad temu murni tuk pelajar form 4 . sebelom nih tak de pon. dup dap dup dap jantung aku . ape nak jawab dengan mak ayah . huu ~

tadi aku ade lah usha-2 siket pasal contact lens kat beberape buah blog . aduh ! comel gilaa . berkenan den . tapi tetibe pulak keluar pasal bahaya pakai lens . aku pun pakai lens jugak sebab rabun . gatal jer tak nak pakai spek .actually aku dah tahu pakai lens tuh sangad bahaye dan memang leceh . nak kene jage dengan sangad rapi . tapi nafsu aku membara nak pakai lens jugak . HAHA

memang lah kan lens tuh semua cantik-2 . tapi kalau nak pakai benda tuh mesti lah bersih kan ? benda tuh kan nak masuk dalam mate . mate tuh aset yang sangad penting bagii aku . korang pon mesti lah kan ? tak kan lah nak bute pulak .

kalau nak pakai lens first , tangan mesti bersih . nanti lekat kat lens tuh pulak masuk dalam mate kite . then , tak boleh pakai lame-2 . mate kite pun nak rehat jugak . jangan lah pakai dari pagi sampai malam baru nak buang . kalau aku , aku pakai pagi and balik sekolah jer aku buang . buad ape pakai lame-2 .

elakkan beli contact lens online sebab tak terjamin kualiti die . memang lah banyak pilihan kan . aku sendiri pun beli lens online jer. hehe . tapi time tu aku tak tahu pasal ni lagi. kalau kite beli kat kedai spek kite boleh tanye banyak-2 kan ? then boleh tengok sendiri ye ke tak . kat kedai tu pon dia ade ajar cane nak pakai benda tuh . aku bukan nye nak kutuk lens online . sorii ye . tapi just share pendapat . kalau korang nak beli lens online jugak up to korang lah .

korang ingat tak cane festime pakai lens ? bg yang pakai lens lah . ape perasaan korang . aku rase nak nangis time tuh sebab sejam duk belajar pakai lens . naik rimas ayah aku duk tunggu kat luar .

mesti korang cakap lens online tu murah kan . then , banyak pilihan lah . mane korang sayang ? duit ke mate korang yang due biji tuh ? aku sekarang pon dah stop pakai lens .  . tapi tetap tak pakai spek . time terdesak sangad aku pakai lah lens tuh  . sebab tiap kali aku pakai lens tu mesti mate aku merah dan pedih . air mate tak bereti keluar macam nangis pulak . tak sanggup lah aku . huu ~

meh aku tunjuk kat korang gambar-2 mata rosak . ngeri weyh ~~









cane comel tak semua mate tuh ? gambar yang kat tengah tuh aku google jer . tapi mate mak cik aku jadi macam tuh lah sebab die tido mase lens dalam mate . dah bute mate die sebelah . nasib baik sebelah jer . kesian .

Ya Allah aku tak nak lah mate aku jadi macam tuh . aku sayang mate aku nih . hee ~
oke lah dulu aku dah nak stop taip-2 . hehe . jumpe lagi kalau aku rajin nak update entry baru . kui kui kui .

bye .




tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

5 budak comel merepek:

Dinie Aainaa said...

actually kna guna air dya niri pastuh kna buang sblum tido . klaw tidak mmg hilang mta kesygan tuh . dinie pun pkai jgk tpi x slalu lah . lpas blik skolah buang . klaw nk kluar bru pkai blik . kita pun kadang2 ngantok pstuh tiba2 tertido . mmg yg tuh pling bhaya . s0 kna hati2 lah .

farah :) said...

ehm betol . tapi air die pon ade byk jenis kan , ade stu jnis tuh bile masuk dlm mte pdih , stu jenis lgii tak pun . huhu

Dinie Aainaa said...

aa'ahh
tpi yg pedih mmg rosak mta .

Anonymous said...

Bahaye x klau pkai spec? Betol ke spec tu bleh menymbhkn? Aku risau nk bg ank pkai spec. Umur br 4 thn.power 400 lebih.huhu...

farah izzati said...

@Anonymous Tinggi juge power dia. Actually pakai spec takde la menyembuhkan sgt. Tp org kate kalau tak pakai spec power cepat bertambah. Kalau pakai spec at least power dia bertahan lahh insyaAllah. 😊

Post a Comment

assalamualaikum .
semua boleh komen di sini .

p/s : BUDI BAHASA AMALAN MULIA :)