ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: 2014


Pages

Takde tajuk.



Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada non-muslim.


"Farah kite tak suka la dia tu. Poyo gila. Suka sangat men-ca-pub"
. Dia ada ganggu kau ke?
" takde laa tapi tak suka la dia tu."

" kite tak suka la dia tu, kedekut. Berkira.
" kite tak suka dia tu, sombong.
" kite tak suka dia tu, bla bla bla.

Then,

"Farah kite nak pindah la kite tak suka duk kat sini. Tak best belajar kat sini.
. Eh apa yang tak best nye. Sini la best boleh jimat masa study terus masuk degree. Belajar pun tak de lah susah sangat kene rajin jee.
" alaa Farah tak pe lah tak malang. Ada ramai kawan. Kite sorang sorang dalam kelas takde orang nak kawan. Semua tak suka kawan dengan kite. Huhuuuu.
. Ohh ye kee. Ehmmm.

Sayang.
You get what you give.

Macam kau, tak suka ramai orang walaupun aku rasa benda yg orang tu buat biasa. Tak menyusahkan pun. Tapi kau dah rasa itu menyakitkan mata hati kau. Then mula lah tak suka dia tu tak suka dia ni.

Kau tahu kan, semua orang tak sempurna. Dia, aku, kau. Tak perfect pun.

Aku sendiri, terkadang terikut emosi. Marah situ sini.

Tapi takkan sekali dia marah kau, selamanya kau berdendam.
Kau nak semua orang ikut cara kau tapi, kau tak nak pulak ikut cara semua orang. 

Terima orang seadanya. 

Macam orang terima kau seadanya.

Kau kene ingat.
Kau pun tak perfect.
Kau pun, ada orang yang tak suka kau.

Tolong la. Jangan cipta dunia sendiri. 
Hormat orang lain, dan orang lain akan hormat kau nanti. 

Sekian. 



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~