ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: October 2011


Pages

sape suruh ponteng !



hye-2 semua , hari ni pepagi lagi kena dera kemas rumah . kalau setakat kemas-2 , sapu lantai , basuh-2 pinggan semua tuh oke lagi lahh . tapi kene dera basuh peti dengan kemas barang-2 dalam kabinet dapur .benda tu yang aku paling tak suka buad . nak kene buang semua barang-2 dalam tu then buh balik . kene pilih yang mana oke lagii yang mane dah tak oke . padam muka tak nak pegi sekolah sangat . hiks ~

pagi tadi aku sedar bila dengar adik aku menangis tak nak pegi sekolah . dia sekolah rendah , agak-2 aku memang hari ni semua bangun lewat kot .sebab aku bangun time tuh jam 0650 . subuh gajah doe -.-' . makan nasi bungkus hari nih . ayah aku beli siap letak atas meja makan . heh heh . tapi aku gi goreng hamlet kat dapur , sebab aku rase nak makan hamlet . nanti duk mengidam pulak sebab hari ni dah kene pegi asrama .

mesej bertimbun-2 masuk pepagi lagih . ' oiipt ! mun gi sekoloh dok ? ' . mesej mula-2 dengan kedua tuh aku eply jer . tapi mesej seterusnya tak boleh nak eply doh . kedit tak dok weh . dua orang tadi pun  aku eply guna request jah . penah buad tak ? hee ~

siap kemas rumah aku blogwalking . tak dek keja lain nak buad . HAHA :D . ngadap komputer sampai zohor , then tidoo . time tuh hujan lebat , duk atas katil tarik selimut , zZZzzZ ~~  , nikmat weh . sedar-2 je dah pukul 3.30 . wah dua jom kot aku tidoo . tak pe malam nih nak tido lewat pulak . study sebab esok exam .

tadi kesian dengan adik aku . dia balik kelas KAFA , then bersorak-2 gi tunjuk result kelas KAFA dia kat mak aku . tapi mak aku busy time tuh and buat tak tahu je dengan dia . dia naik atas rumah campak buku rekod dia masuk bilik DUMM !! tutup pintu menangis . kalu aku jadi dia sebakk weh . huu ~

bye.

p/s : aku rase macam nak kena denda dengan cikgu je tak datang sekolah hari nih . maafkan kami cikgu . HAHA:D.

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

bola punye pasal .



yey-2 ! esok cuti !  --> lebih kurang macam ni lahh ayat kitorang petang tadi . yakin terengganu menang bola malam ni weyh . semangat berkobar-2 nak sokong bola malam ni , walaupun aku tak suka tengok bola . aku tak pernah ada feeling time tengok bola , entahlahh , aku pun tak tahu kenapa . hikss .

malam tadi lepas maghrib kitorang kuar bandar . bandar ke pekan ? tah lahh . kami pegi Jerteh nak beli barang-2 dapur yang dah kering . sampai kat sana memang tak dek kereta pun atas jalan , kalau ade pun 2 3 bijik . 4 termasuk kereta ayah aku . hik hiks . semua duk kat pasar tengah tengok bola . wah-2 best je aku tengok . skrin besar , orang ramai .mula-2 aku lalu jek tepi tuh , intai-2 gitu jer skrin tuh , then tengok-2 kejap sebb macm nak boleh gol je terengganu ni . tunggu-2 tak dek . mak aku ajak masuk Econjaya (market yg tak super) dulu .

dalam Econjaya tuh , kelam kabut mak aku pilih barang , nak cepat balik tengok bola kat rumah . YA ALLAH mak aku , semangat jugak weh . huhu . Jerteh ramai orang malam ni , tapi jalan tak jem macam biasa . semua duk telenggok tengok bola . macam nak menang je nih . aku tunggu cuti ja weh , '______________' .

dalam kete tuh , aku rase macam duk terbang jek . mana tak nyaa , ayah aku drift keta sampai rumah .dah sampai aku sensorang duk akut barang .semua gi tengok tb , ayah aku pulak siap nak pegi tengok bola kat kedai sebelah . tb besor weh . aku angkut barang , naik rumah pap ! duk atas kusi then GOL !!!!! eh ? cane diaa gol tadi ? ayah aku berlari-2 naik atas rumah nak tengok cane dia boleh gol . actually tak pun , saje buad feeling . heh heh . time tuh dia baru je duk kat gate umah aku . tak sampai kedai lagii . naik balik sebab sepupu aku datang . :D

time tuh aku yakin yang sekolah akan cuti esok nya . gembira tak terkira . walaupun perut aku ber cerot-2 minta di isi . ngeh ngeh ngeh .actually aku dah agak terengganu tak boleh nak menang sebab aku tengok diorang terlalu yakin boleh menang dengan 1-0 tuh . then , tak lama je terus n.sembilan buleh 1 gol . seri lahh . baru lahh terengganu nak carik gol . tapi terlambat sudaa .

time tuh sepupu aku dah gelak tergolek , tak tahu lahh ape yang lucu .huh ! dia cakap macam ni lahh lebih kurang .
' hahahaha ! mun keno gi sekoloh doh esok farah , tak dok doh cuti mung , ganu aloh doh ganu aloh doh ! hahaha ' --> loghat kelantan ni weh , dia orang kelantan dan dah tak belajar . bahagia lahh dia boleh gelak tergolek macam tuh . buad frust aku jek .

habis je bola , bertimbun-2 sampai mesej phone aku . nok gi sekoloh dok esok ? semua ayat tulaa ja. aku tak tahu lahh , mak ayah aku suh aku gi , tapi aku tok se gi , nok tra pujuk duluh . mun ? --> aku pun reply kat diorang guna ayat tulaa jugak , haha . then diorang reply kat aku ayat samaa je semua  . aku tok se gi sekoloh esok , malah ekh . see ? macam dah berpakat lahh . serius aku frust . mak ayah aku senyap jek time aku cakap tak nak gi sekolah esok . nak mintak banyak-2 kali kan free je lempang kat pipi . senyap je lahh .

esok , aku tekad tak nak bangun tido  . nak tidoo je sampai tengahri macam berani sangat  , memang tak nak gi sekolah lahh weh . huhu , tak nak belaja sensorang dalam kelas . aku fikir esok tak sampai 10 orang dalm kelas tuh . semua kelas aku ade 33 orang . ramai ponteng kan ? aku agak je nih , mane lahh esok berduyun-2 datang sekolah . hee ~


bye .

p/s : ingat nak letak tajuk penjaga gol punya pasal sebab bola masuk free je dalam gol tadi . sungguh menyayat hati aku . huaaa ~ !



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

ending lagu cinta muka buku .




tadi , tengah-2 layan cinta muka buku dalam you tube , tetiba je kuar benda nih . ending lagu cinta muka buku  , tapi bukan najwa latif yang nyanyi , ' pak we ' dia kot . -.-'
-
-
sekarang tak nak story banyak , korang layan video kat bawah .





cane , best tak ? HAHA :D . aku tergelak sopan bila dengar lagu nih tadi . aduuii kecewa nya lagu cinta muka buku . tapi aku fikir sesuai kot lagu nih letak tajuk cinta buku lima . hehe :)


bye.

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

kek mana satu ye ?



aku suka makan kek . sedap sangat-2 , paling aku suka kek kat secret recipe . series ! tapi kalau kek macam ni aku tak suke lhaa . korang suka tak ? hee ~





opss ! bukan kek ni yer . aku pun suka kek macam atas ni. tapi unlike kek kat bawah ni !





ada selera ke nak cuba try test ?




ada jugak kek birthday macam ni . memang pelik .




sape nak makan benda macam ni ! aku tabik sape yang suke kek macam ni .



-
-



ni usus manusia kan ?



yang ni mata , tapi tak nampak pelik sangat .


erk , tangan baby ke tu ??


tengkorak pun berdarah jugak ek ? huu ~




kek perkahwinan ke ni ? ade ke buad patung macam tu . macam tak bahagia jerp .pelik sungguh aku . huu ~




erk , yang  ni macam mana nak makan yer ?




makan kek ni , then passed away !

- kreatif sungguh diorang nih , lepas ni boleh buad kek klon sendiri pulak . sama besar dengan manusia . hehe :) -


bye .

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

aku nak benda ni !



aku ni bukan rajin sangat nak menabung . tapi bila tengok benda ni rase bekenan pulak . tak cute pun tapi best je aku tengok main-2 dengan benda ni . HAHA:D . main-2 ke ? tah lhaa ~





dia boleh makan duit tuh . :)




aku sukaa hidung diaa . HAHA




aku nak kaler turquoise ade tak ? hehe :)




maybe macam ni lahh kegunaan diaa . hek hek . huduh kan benda ni . tapi dia ade lagu jugak . haha , aku curik youtube punyaa jek . tak dek yang sendiri .


nom nom nom nom nom nom nom ~ HAHA:D


 bye.

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

aku dan kau memang kawan ke ?



aku sedih . huhu , asal pulak kan tetiba je sedih nih ? ye lahh sape tak sedih bilaa kawan buad cenggini . aku sayang kau kawan , aku anggap kau bestie aku tapi kau , aku tak tahu lahh .-.-'bagii aku kawan nih memang penting sangat . aku tak boleh hidup tanpa kawan . korang boleh ? tak sangka korang boleh -.-' .

 try tengok , bilaa gaduh dengan pak we mesti nak gi ngadu dengan kawan kan ? takkan lahh nak gi ngadu dengan mak ayah pulak , free je  lempang sedas dua lagii . bilaa gaduh dengan kawan pulak mesti nak gi ngadu dengan pakwe kan ? tapi puas hati ke ngadu dengan pak we , korang mesti ngadu jugak dengan kawan-2 korang yang lain walaupun sorang kawan jerp . kan kan kan ?? so ,boleh hidup tanpa kawan ?

aku ade sorang kawan , oke , aku memang anggap diaa bestie aku tapi diaa aku tak tahu lah . dia ni girl boy .tapi aku sangat terasa dengan dia . time susah dia carik aku . nak mintak tolong ape-2 cari aku jugak . memang lahh sebagai kawan harus tolong menolong kan ? then lepas tolong boleh je buad tak tahu dengan aku . aku ni bukan nye nak suh dia layan aku macam dia layan awek dia segala bagai tuh . at least tanya kabar aku seminit dua pun jadi lahh . ni tak de pun .

aku tak de lahh nak korek balik semua jasa jahat aku tolong dia tapi if korang terasa tak kawan korang buad cenggini ? sori lah kawan . aku harap kau faham kenapa aku tak nak tolong kau hari tuh then cakap cenggitu pulak kat kau . soryy kalau terasa yerp . tapi boleh je kau tipu aku kan ? cakap selama ni kau tak gune henset sebab ayah kau amik . tapi setiap petang and malam kau mesej dengan budak kelas kitaa tu kan ? oke , tipu banyak lagii .

aku bukan mengajuk macam kau cakap , aku bukan nye cemburu macam kau fikir , tapi aku terasa . kau tahu kan nak beza semua tuh ? lepas nih aku tak tolong kau lagii . tak sanggup aku . kau boleh cari kawan lain yang senang tolong kau macam aku tolong kau okep . ramai lagii yang boleh toloong kau . 

kau memang pandai amik hati , main ayat segala bagai , tapi aku kenal kau lahh . walaupun tak 100% . aku tahu habit kau yang orang lain tak tahuu . maybe dengan aku oke je kau puji-2 aku , kau layan perangai gila-2 aku yang macam setan nih . tapi maybe dengan orang lain kau mengata aku . tak fitnah tapi aku agak jer. sebab kau pernah buad cenggitu kan ? walaupun bukan buad kat aku . aku tahu .
 
sekarang aku dah tawar hati lahh nak eply mesej kau . nombor kau dalam contact aku pun aku dah padam walaupun aku ingat dalam otak . aku masih anggap kau kawan tapi bukan bestie lagii . terasa gilaa . kau tahu aku cane kan ? so , tolong lahh faham aku jugak . pe pun tenk lahh sebab pernah jadi 'bestie' aku . :)
 
 
 
p/s : sekali kita kawan , selamanya tetap kawan . walaupun kau anggap aku lawan :)
 
bye .


 

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

bilaa lah nak habis last year exam nih . huh ~



wweee ~~ ! hye all peeps ! suka je hati aku kan ? mesti lahh , kan tengah exam sekarang nih , sukaa sangat-2 . tadi aku ade lahh usha blog apit then , jumpe freebies nih . sesuai sangat lahh . aku amik satu . kuang-2 .




aku nih bukan nye budak SPM pun , tapi stress tuh tetap ade lhaa ! aku nak 'A' ape yer ? ehm , 12 - 1 . 11 jer laa . yang satu lagii tuh bahasa arab . bukan tak nak , tapi aku tak boleh target dapat 'A' pun . bukan aku tak nak usaha tapi dah tak tahu nak usaha macam manaa lagi sebab tak reti sangat-3 !

erk , yang lain target 'A' lahh ? hehe , tak jugak , addmath , prinsip akaun dengan ekonomi asas tak boleh nak target sebab killer subject . tapi addmath aku harap lulus . aku tak penah gagal lagii lahh subject tuh . paling rendah aku dapat 30 markah , paling tinggi aku dapat 31 markah . HAHA :D , tak kiraa lahh ! asal lulus jerp . :)

oke , tolong doa aku punyer result gempak dari biasa yer , aku nak A banyak-2 macam orang lain jugak . setakat nih dapat 1 jer A , tu pon maybe kebetulan sebab A aku tuh sejarah . pelik pulak  . HAHA :D .

bye .

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

caraa aku ber-photo gedik .




hello hello semua budak-2 ! *bajet dah tuaa sngat lah nih . dush ! kasi pelempang .
lame betol aku tak update blog nih kan . ? *mesti korang tak perasan kan ?  hari nih aku dah update pun , tapi tak tahuu nak letak benda ape dalam nih . so , korang silaa pakai spek hitam untuk skodeng gambar aku nih . mungkin lebih sopan sebab aku bimbang korang sakit mataa duk ngendap gambar aku walaupun tak lamaa . huu ~





ni gambar mase aku pegi dinner kat kuala terengganu . bilaa dah naik boring duk dalam dewan tuh , aku pegi posing kat tandas . * macam dah tak de tempat lain pulak .-.-'





yang nih pulak gambar mase aku duk stadi BI dalam kelas . saje je nak menggedik dengan kamera . erk , nota tuh aku tulis bukan tuk copy paste dalam dewan exam oke . :)



boleh tak kalau korang buad-2 tak nampak price tag kat pen aku ? hee ~



amacam ! ayu dak aku ? HAHA :D bilaa lagi nak ayu kan ? - > siap tuk HIKAYAT 1001 MALAM .



kalau tengok ke gambar nih , boleh jer kalau korang nak 'cop' aku hantu cinaa tak bertauliah . -.-'
with awatif --> penolong kelas . :D


bilaa aku edit pic mesti jadi macam nih . bertambah buruk kan ? memang aku tak de bakat mengedit langsung ! :(


oke , 1 2 3 , pegi muntah jauh-2 . jangan buad busukk blog akuu pulakk ! huhu . pew pon , soryy sebab korang kene layann gambar buruukkk akuu . :)




bye .

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

bila aku berwajah baru .




aik ? ape kes pulak berwajah baru ? HAHA :D

berubah bukan sebab chicken pox ye sayang-2 semua . tapi nih semua sebab aku dah pakai spek . eh pakai ke ? tak jugak . hehe . dalam kelas je aku pakai sebab kalau tak pakai memang tak tahu ape yang cikgu tulis kat blackboard . walaupun aku duduk tempat paling depan .

actually aku nak buad spek mase tingkatan 3 lagi . tapi sebab aku fikir pakai spek tuh akan merosakkan lagii mata aku , so tak buad lahh . then , aku try-2 lahh pakai contact lens duluu . genap setahun pakai lens * lebih kot aku dah tak tahan sebab mata aku bertambah rosak . power pun bertambah-2 . hari tuh dengan sangat-2 terpaksa aku buad spek .

pakai spek pun kira berwajah baru lahh kan ? hek hek . so sekarang gambar aku macam kat bawah . tapi tak sempat lagi aku nak berposing pakai spek dengan jilbab sekolah . lagii matang kalau korang nak tahuu . macam budak-2 pandai pulak * macam jer -.-'


klik untuk tumbesaran .
tak nak story panjang pun , habis di sini jer . hehe :)

bye .

p/s : aku malu sangat-2 time pakai spek dalam kelas . tah lahh . aku pun tak tahu kenapa . mungkin sebab aku rase lain sikit . tak biasa lagii lahh .



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~