ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: 2015


Pages

Sebab aku sayang



Aku beruntung. 

Aku ada kawan yang boleh jadi geng 
lepak sesama
ponteng sesama
travel sesama
Masak, makan sesama
Gelak, sedih, sakit hati sesama
Kencing orang sesama
Study group sesama

Ya
Mereka selalu ada bila setiap suka duka aku. 

Dan aku harap jugak, mereka ni akan ada juga nanti,
Bila aku susah suatu hari nanti.
Tolong support aku, bukan tinggal aku. 

Aku harap mereka ni nanti,
Doakan aku solatkan aku bila aku tiada nanti. 

Aku harap aku juga begitu nanti -- untuk mereka. 




tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

Hitam Putih




" yang pakai tudung tak semestinya baik. Yg tak pakai tudung tu tak semestinya jahat. "

Habis.

Kau fikir kau dah cukup baik 
Untuk seorang yg namanya muslim ?

yg kau kejar itu apa.

putih atau hitam
neraka atau syurga

kau fikir cukup dengan baik saja kau akan ke syurga?
kau fikir baik saja boleh tarik kau dari jatuh ke neraka?

Kau fikir?

Wallahua'lam.




tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

Ubat.




Ya. Kadang kadang kebenaran memang agak pahit.
Harus ditelan sampai habis.
Harus tahan rasa perit.

Sebab kadang kadang yang pahit itu ubat.
Merawat yang manis.






tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

Wahai manusia





Kau salah bile kau rasa kau dah cukup beriman sebab kental dengan cubaan ganas.

Mungkin kau lupa,

Nikmat juga ujian Allah.

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

Rasa - II




Kau rasa itu biasa.
Sedang aku menanggung bisa.

Perlu kerah mental fizikal.
Perlu rawat kembali jiwa.
Perlu cari lagi separuh nyawa.

Hanya untuk bangkit semula.

Kerana rasa aku,
Bukan rasa biasa.






tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

Rasa





Kau tak kan pernah faham

Walau kau pernah ada kat tempat aku sekarang.

Mana kau tau kita punye rasa yang sama?

Hati kita lain lain.
Begitu juga rasa.






tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

Hati



Dunia aku x seindah dunia kau. 
Petik jari terus dapat.


Banyak liku dlm hidup aku.susah-perit-pedih-sedih-malu-suka-duka-bahagia semua aku dah rasa. Semua rasa dalam satu jiwa. Syukur, ia masih kuat walau sakit luka.  







tak nak comment pon like jer boleh . hee ~