ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: October 2013


Pages

Sabar itu Indah

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA KPD NON-MUSLIM.


Ya, sabar itu separuh dari iman.
Semua tahu . 

Tapi setakat mana aku boleh bersabar?

Setakat mampu ?
Setakat boleh sabar ? setakat mana ??

Banyak kena sabar .


Sabar bila lapar.
Sabar bila sakit.

Sabar kena marah.
Sabar ditimpa ujian.

Sabar ada kawan hipokrit.
Sabar kena tunggu kawan.
Sabar bila kawan berkira bila kau tak pernah berkira dengan dia.

Sabar ada banyak kelas dengan assignment berlambak.

Sabar kena kutuk.
Sabar kena bebel.
Sabar bila dimalukan.

Sabar bila WIFI kolej lambat macam siput :)

Semua orang ada pengalaman sabar sendiri.

Paling susah, sabar bila kawan tikam belakang.
Aku pernah kena, aku pernah sabar.

Aku sabar,
tetap sabar.

Sampai tahap aku tak larat 
Aku tak mampu.

Aku marah.
Aku kutuk.

Tapi apa yang jadi lepas tu?
Aku tetap kena sabar.

Hahahaha .
Jadi mana indahnya sabar tu?

Nak tahu,
Sabar je lahh .



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~