ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: 2012


Pages

memang .



asslamualaikum , HYE .




today , baru aku faham perasaan mak bapak aku . selalu aku tau mintak jer duit dengan diorang  .

mak nak tuu!

ayah nak nii !

tapi hari ni aku start keje , keje dengan diorang je pun . tapi memang letih sangat walaupun hanya dirumah sendiri . keje ape ? mak aku beniaga barang spare part motor kereta basikal . nak beli ? jom lahh jejak rumah aku . haha promote ni !

okey  aku keje berbekalkan ilmu yg aku study kat sekolah . so ilmu spare part motor kereta semua ni memang tak de dalam kepale otak aku . dah lah semua benda ni susah nak sebut . tadi ade pelanggan : 

pelanggan : kak , nak karya . (die nak beli karya)

aku : hah ? karya ?  *aku duk pikir karya dalam buku komsas dahh time ni .

pelanggan : ha lahh . karya motor GBO J .

aku : mak !! orang ni nak ape tahh . tak reti ahh nak sebut . -.-'

lepas pelanggan tuh balik baru mak aku bagitau ape tuh karya motor . then muka aku macam  o.O ! ohh , ade jugak benda macam ni ek . tu lahh kecik kecik tak nak belajar . 

letih memang sangat letih . tapi kalau duk saja ja kat rumah tak buat ape ape lagi letih . at least kalau keje , letih pun dapat jugak duit . 


moralnya : kite jangan tau nak mintak je ape ape dengan mak bapak kite walau kite ni anak orang kaya . bile dah besar panjang nanti  dah kahwin dapat anak bagai , kite kene keje sendiri jugak . takkan nak pegi tadah tangan dengan mak bapak lagi kan ? baik tak payah nikah la . wat kesian mak bapak je .


p/s : hidup berdikari tuhh best ! :)


BYE .


tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

kongsi story korang pasal SPM jom !




assalamualaikum , HYE .


actually aku update blog nih sebab nak story pasal aku yang dah bebas dari SPM . tapi bile aku terjah blog kawan-2 aku yang lain , dah belambak pun yg buat entry pasal bebas dari SPM nihh . segan lahh pulak nak buat entry tuhh jugak . sebab dah lame sangat tak update blog , so ? aku hentam je la entry aku hari nihh . haha :D 

aku bukan nya tak nak update blog , tapi semua orang faham kan kenapa budak FORM5 macam aku ni tak update blog . yang pelik kenapa budak macam aku nihh update blog . erk , korang faham tak nihh ? 

ye lahh aku kan FORM5 , mesti study hard kan ? SPMlahh katekan . bukannya meng-update blog . 

biasanya lepas SPM ape orang buat ek ? yg aku tahu ramai yg cari keje . nak berdikari sebab dahh besar . tahun depan dahh masuk 18 tahun , dah besar la tuhh kan ? 

aku ? banyak benda yg aku nak buat , sebelum SPM lagi aku dahh rancang . siap ade list lagi . tak percaya? nak tunjuk pun list tuhh ade dalam phone aku , phone aku pulak ade dengan pencuri . so aku list kat sini je lahh . 


1 nak tengok semua cite korea yang terbengkalai episodnya . selalu aku tengok tak sampai episod 5 mak aku dahh bising . tapi aku tetap tengok , sampai mak aku sorokkan lappy aku nih dalam stor . degil sangat !

2 nak beli novel banyak-2 ! aku ni memang kaki novel tapi tak de lahh jiwang sangat pun . saje je amik feeling sebab bace novel nihh boleh buat kita bahagia . walaupun cite tuh tak penah wujud pun. kan kan ? *mengaku jelahh kaki novel . hehew ~

3 aku nak belajar buat kek . sebab aku suka buat kek . tapi selalu bila aku buat kek , tak pernah menjadi . hahaha :D

4 yg first of the first . aku nak buat lesen kereta . yg nihh kene buat awal-2 sebab lepas nih kan nak berdikari . hehehe ^^

5 mak aku nak aku join kursus make up . erk , teruk sangat ke kursus tuh ek ?  ehm , terpaksa ~

6 nak enjoy dengan kengkawan dekat k.terengganu and k.bharu . *macam banyak duit jer  .

7 nak tido puas puas makan banyak banyak lepak lama lama . *selalu pun memang aku macam ni .

8 baru lahh nak keje . hahaha :D


tapi tuh semua tinggal list je lah . sejak aku sampai kat rumah semalam , mak aku dah suruh aku masuk kerja hari ni . nasib baik aku tolak . malas , aku pun perlukan rehat .

tapi aku tetap jugak kene kerja sebab nak beli handphone baru . handphone aku kena curi . 

tolong doakan untuk aku boleh ? doa mintak orang yg curi handphone aku tuh terbuka hati nak hantar balik handphone tuhh kat aku . aku nih bukan kaya sangat nak beli handphone baru banyak-2 kali . huh -.-'




BYE .

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

SPM VICTIMS : jadual exam SPM 2012



Assalamualaikum , HYE !


aku dapat tahu pasal jadual exam SPM ni dengan cikgu yg mengajar aku  di KEM . bila sampai je kat rumah terus aku search google cari jadual nii . jumpe pun , kalau korang nak jugak , tekan sini dan sini dulu .


lepas tuhh korang klik sini pulak untuk ke laman sesawang LEMBAGA PEPERIKSAAN MALAYSIA .

bila dah klik , TUPP! keluar macam ni . ye tak ??




then , kat sebelah kanan sekali ade TAKWIM PEPERIKSAAN dalam kotak grey . *macam yg aku petakkan pada gambar di atas . klik je kat situ .




dia keluar macam kat atas tuhh kan ? 

then korang klik jer JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN SPM macam dalam kotak merah kat atas tuhh dan klik dekat muat turun . TUPP ! terpampanglahh jadual exam SPM di skrin komputer korang . 

lepas tuh klik SAVE untuk download oke . siap :)





p/s : sharing is caring you know :) bye .




tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

aku lah budak yang kuat makan . hehe :)




Assalamualaikum , HYE .





wah , jenuh nak habiskan sebiji beger nihh . cukup untuk sehari hidup . har har :D


korang percaya tak aku makan banyak ? hehe . aku akan makan banyak bila STRESS . korang pun mesti ade yg cenggitu kan , terutama perempuan . bila MARAH pun aku makan banyak . same jugak bila aku OVER HAPPY.kalau normal memang aku makan secara normal jerk . hehe :)



aku akan makan banyak lepas aku tengok pic makanan yg sedap-2 dan lawo-2 . macam kat atas tuh . terus buke selera , tak kurang nasi 3 pinggan . hahaha :D

tapi aku akan makan SIKIT bila SEDIH , tak de selera kot . ade orang bila sedih makan lagi banyak . time tuh bagi lah ape pun kat aku , walaupun makanan kegemaran aku , tak kan buleh telan punye . walaupun perut nih kosong  , sakit dan kebulur aku tetap tak dapat telan . hik hik ~

yang best nye , aku tak kan gemuk wlaupun makan banyak sangat-2 . tapi berat badan aku bertambah kot . makin banyak makan makin berat lah kan , nasib baik tak makin gemuk jer . hehe .

korang pulak cane ? jom share dengan aku , lain orang lain selera makan nye . hehe :) JOM SHARE JOM SHARE ! ;)




bye .


tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

siapa sangka


Assalamualaikum , HYE .


ohoi korang semua ! wohaaa , tak kusangka tak ku duga  jadi begini . sepanjang hari tengok movie korea , buku sikit pun tak sentuh. nasib baik amik tusyen , at least study lah jugak walaupun  terpaksa . aduhai farah , FORM 5 pun nak main - main lagi ? tak sedar diri betul ! har har ~

lagi yang aku tak sangka , 

 


korang kenal tak ? hahaha :D  . ye aku dah betul-2 jatuh cinta dengan K-popp . sebab JUNG YONG HWA dan PARK SHIN HYE . **jatuh cinta dengan mereka , hahaha -.-'

kalau lahh semua ni masuk paper , sah aku dapat A++ . tapi sayang nye tak , har har ~ korang tak suka K-popp aku tak kisah , sebab aku dah suka . erk , OBSES kah ni ? TAK kan . hehe :)



eheh , just STUDY HARD for your SPM FARAH !! fighting yawww ~ 
*** doakan aku dapat jawab exam GERAK GEMPUR next wekk . ohoh O.o   ngee ~



ok bye .




tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

SEGMEN : Saya Suka Doodle

  

assalamualaikum , HYE .




hye ! nak join segmen APIT jap . nak dapat doodle atas tuhh , comel jerk . kalau nak join klik jer banner kat atas tuh oke .


name : FARAH IZZATI . 
warna feveret : PUTIH dan OREN kot . hik hik ( maybe banyak lagi :D  )
tagged : MYRA AZRAFF


APIT , farah dah klik semua link yg ada dalam post tuh oke . hehe :)



oke bye . 




tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

MEGA GIVEAWAY BY INA , AISYAH DAN BELLA








SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :
1. Warganegara Malaysia..
2. Mesti ada blog..
3. Wajib follow twitter Ina dan Aisyah #kalau ada twitter..
4. Wajib follow blog Bella,Ina dan Aisyah..
5. Perempuan dan lelaki dibenarkan..
6.Like fanpage Ina..
7. Buat satu entry yang bertajuk MEGA GIVEAWAY BY INA ,BELLA DAN AISYAH..
8. Letak banner GA . Dan linkkan terus ke blog bella , ina atau aisyah..
9. Lepas buat entry , copy link tersebut dan paste di kotak comment . #shoutbox tidak diterima..

 GA itu akan bermula pada 4.2.2012 dan berakhir pada 4.3.2012. (beday aisyah) ;) pada 11.3.2012 pemenang akan diumumkan. 
Hadiah >SINI<



TAGGED TO :: IZZAH ,AQMA ,FAZILA 




tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

kehidupan seorang AKU .




hye korang semua ! lame betul aku tak update blog nihh kan ? ade blog macam tak de blog , tak layan langsung ! erk ade ke yang MENYESAL FOLLOW aku ? please jangan . hehe :) 

aku tak sempat nak jenguk blog pun , langsung tak sempat . kehidupan seorang pelajar tingkatan 5 memang sangat merimaskan . orang lain pun tingkatan 5 jugak sempat jer update blog . heheh . tahniah lahh korang pandai nak bagikan mase korang, tapi aku tak reti .masa aku memang FULL , ececeh . exam dapat gred rendahh , busy lahh sangat kan ?! harhar ~


korang tengok buku bertimbun-2 kat atas tuh , rimas tak ?? buku aku pun lebih kurang macam tu lahh . semuanya nak kene bace dan nak kene siapkan . banyak lagii , tak sempat nak buat . sekarang baru terasa yang aku nih tak pandai lagi . banyak benda aku kena belajar semula . kalau time form 4 dulu yang aku tau main main dan main jer . buku ? yer , aku akan sentuh bila DARURAT , its mean kalau cikgu kata nak denda baru buat homework tuhh . betapa cetek pemikiran aku saat itu .

actually gambar kat atas tuhh GOOGLE je , aku tak sempat nak amik gambar buku aku sendiri . telefon bimbit aku dah kene curi . so , tak de kamera aku . sayang sungguhh N95 aku . huhu ~

kat sekolah habis game aku join . kenapa tahun ni baru nak aktif , tahun lepas malas nak join game kat sekolah . pelik jugak aku rase . lepas tuh hari minggu aku ade tusyen dan kelas tambahan . nak buat homework pun tak sempat . STUDY 24 jam . kalau masih tak dapat straight A , memang sebab aku MALAS jer . tusyen tapi tak buat latihan ape dapat ? --> ayat mak aku . harhar ~

oke laa duluhh , masuk blog duk story pasal aku jugak . bukan korang nak dengar pun . hehe :) kalau ade CONTEST atau GIVEAWAY korang TAG lahh aku sekali ek ? aku nak join sebab blog aku sangat lahh sunyi dan tak ber'update' . 


bye .

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

akhirnya doodle pertama aku . huhh ~





hye semua blogger dan followers . eheh , baru nak update ker ? dah berapa bulan aku tak update ye , lupe . hehe :)  . nak kate tak sempat tak jugak , nak kate busy study pun tak jugak . actually aku tak de mood nak update blog . modal tuh ade sangat tapi entahhlah aku pun . buka je blog semua dah bersarang . alahai -.-'

disebabkan aku kene tinggal kat rumah sorang-2 malam bute macam nih ,dengan penuh keboringan (eh ade ke istilah ni ? ) aku pun buad sekor doodle . aku cari tutorial kat YOUTUBE jer . sekarang dah jadi sekor doodle walaupun tak cantik . doodle pertama yang aku buat sepanjang hayat . biasalahh kan . bukan selalu buad , memang huduhh tak macam korang punyer . huhu ~

TARAAA !! ~~




erk , nak gelak buleh tapi pastikan tiada sebarang bunyi . uhuk , buruk ? tak pe , aku nak try buad doodle banyak-2 lagi sampai jadi betul-2 cantik macam korang punyer .(bapak rendah diri nih ) huhu ~


aku buad gune PAINT , GIMP dan PHOTOSCAPE jer . PHOTOSHOP tak reti nak download lahh(bapak jakun) . hehe :) oke update sebab nak tunjuk doodle buruk ni jer . 


bye .





tak nak comment pon like jer boleh . hee ~