ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: July 2011


Pages

love you like crazy :)

assalamualaikum , hye !




semalam aku tak update lhaa , komputer aku rosak . tah ape yang tak kene . geram betol !
hari neh ok pulak bende neh . ngade-2 jer !


semalam aku mimpi kan kawan aku lhaa ! mira n hajar tuh . diorang dah pindah sekolah laem .


nurul amira :)



siti hajar :)
mira tuh gi pindah SESTER , hajar pulak gi pindah SMK PELONG .


tengok ! sumer dah tinggal aku . rindu lhaa dengan korang sumer tau tak ! aku rindu kite yang duluu .
kite yang form 2 n form 3. form 2 aku start rapat ngan sep-2 mun kan ?
form 4 sep-2 mun dah tinggal aku . jahat sangat .


dah tuh ! lupe terus dengan aku . sep-2 mun tak contact aku langsong pon .
terase hati betol ! aku sedeyh tau tak !!!


aku ingat nak jumpe ngan sep-2 mun nati cuti sekolah panjang neh .
nak tak ??


mestilah tak nak kan ? ye lhaa ! aku tau sep-2 mun da ade ramai saem .
tak perlu ingat aku lagii . . huu ~




tak pe lhaa , aku masih ade kawan jugak sekarang . hee ~



thayyibah :)





siti shahida :)






nurul athirah & hayati fadila :)
 erm . sedeyh ! aku nak kite yang duluu lhaa !
tak suke kite yang sekarang . nak kite yang dulu jugak !!!! huu ~


miss this moment damn much !


p/s : aku rase macam sengal jer wat sesi luahan perasaan macam neh kan ? hee ~
tapi , aku sayang kawan-2 aku sangat-2 banyak . muah !



bye .
tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

PIBA . com

assalamualaikum , hye !
  


lame betol aku tak update blog neh kan ? dah rindu sangat-2 dengan kau .
tak tahan asenyer bile kat sekolah . buat pe jer teringat kat blog neh . nape tah .
bukan penting sangat pon kan ? nak cakap banyak idea nak letak dalam neh pom tak jugak .


kalu aku tengok jer saem aku yang ade blog jugak tuh , rase macam dengki jerk dengan die . boleh la die update tiap hari kan ? sampai kering idea. huu ~


kat sekolah aku rindu bagai nak rak dengan benda neh .
mandi tak basah ,tapi cuci tau !
makan tak lalu ,lauk tak sedap ekpom .
tido tak lena , nyamuk gi isap darah aku tau manis , haha !


minggu neh aku balik awal dari asrama . hari rabu lagih aku da balik . so ?
tak pegi lhaa sekolah hari kamis tuh . tak pew . bukan penting pon kan ?


minggu neh aku tak belajar pon . bez giler korang tau tak . sekolah aku buat minggu PIBA .
aku pon tak tahu jugak ape benda tuh .



tapi , aku dah naek 'haji' korang tau tak .sungguh panas tawaf di tengah-2 court .
haha ! hari rabu tuh kitorang ade kursus haji . tak lah kursus sangat . belajar siket-2 jer .


banyak yang aku dah faham pasal neh . kalu dulu memang tak faham langsong !
hari isnin tuh kitorang belajar pasal care-2 menguruskan jenazah . aku dengar jer ape yang die cakap . faham jugak time tuh . lepas tuh dah banyak yang lupe .aku format balik otak aku . haha !


aku jadi mayat time tuh . seram jugak siket-2 . naseb baek lah kumpulan aku tak buat betol-2 . buat sambil-2 gelak gitu jerk . kalu tak makin seram lah aku . huu ~


yang paling best hari selase tuh , kitorang ade explorace bahase arab .
first time dengar bahase arab tuh aku pikir memang tak best sangat . boring !


tapi time xplorace tuh best gile ah . leteh tuh memang sangat leteh . aku tak tahu nak buat ape , so ?
aku relakan diri aku neh naek turun tangge gi cari kamus bahase arab . nak suruh aku buat sume kertas soklan tuh ? baek tak payah lhaa !


nati kumpulan laem dah sampai stesen paling akhir pon kumpulan aku baru stesen kedua . huh !
naseb baek lah aku sekumpulan dengan sep-2 'bijop' jugak . tak kene pikir banyak-2 lah . haha !


aku tak tahu lah kumpulan aku dapat nombor berape . sape suh tak pegi sekolah hari neh kan ?
mak aku ! haha . jahat punyer anak.


hari neh majlis penutup minggu PIBA . wat leteh jer kalu aku pegi kan . baek duk kat umah .
rumahku syurga ku. hee ~


padam muke tak pegi sekolah sangat hari neh . kan dah kene tinggal . haha !
mak aku punye lhaa sayang kat aku . die pegi 'derak' pon ta bagi aku pegi . huu ~


naseb baek aku neh baek . malas jugak nak ikut die pegi jauh-2 . baek duk kat umah , bukak facebook , update blog , layan lagu , maen game , dan wat sume hobi aku. haha !


memang kalu aku balik umah neh la aku buat . pemalas betol larh kan ? tapi kalu kat sekolah aku rajin lhaa !
tak der komputer kan . so , bace buku je laa . memang aku sangat rajin di sekolah dan asrama .hee ~


ok lah ! aku rase dah cukup banyak aku mengarut neh ! bukan mengurut yer , bukan jugak mencarut. haha !
tapi lebey kurang lhaa ! suke hati lah nak pikir pew pon . aku chaw duluh .


bye .









tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

when i grow up ?

assalamualaikum , hye .

hari neh aku update lagi kan ? semalam korang boleh kire tak berape kali aku update ? haha
memang banyak pon , due tige kali jugak aku update rasenye . entah lhaa .semua aku nak 'luah' dalam neh . hee ~


tapi , neh hari last aku update lhaa ! dah kene pergi 'hostel' jap lagi .
aku nak story kat korang semua neh pasal cite-2 aku . tak de lhaa , semalam mak aku masuk bilik aku tengok aku duk wat 'homework' prinsip akaun tuh .


so , die tanyer lah aku pasal cite-2 aku . aku nak jadi ape bile aku dah besar nati .
bile aku besar ekh ? skanx neh pon aku dah masuk form 4 , tapi tak besar-2 jugak . kalau korang nak tau , saiz selipar aku same dengan adik aku yang darjah 4 . so ? senang lhaa die nak rembat selipar dan kasut-2 aku sume uh ! suke hati die jer .


ok , balik pade tajuk asal kite . yang tadi aku boleh wat satu entry laen plak .


mak aku tanye, ' rah nok jadi kerani akauntan ker ? '

' tok eyh , rah nok jadi CEO . ' - haha , punyer dasyat aku punyer cite-2 kan ?  

mak aku cakap lagi , ' kerani akauntan tok same ngan akauntan . kerani tuh hop bagi duit kito maso kat bank tuh . kalu akauntan neh duk dalam jabat yer jah . '

' eyh ? rah ingat koh hop bagi duit tuh akauntan doh .' - aku memang baru tahu pon akauntan tuh bukan kerani akauntan . sempit punye otak kan ? haha .

tapi korang nak tahu tak ape best nye kalau jadi kerani akauntan , akautan , CEO dan sebagainye neh .
boleh pegang duit lhaa ! haha

kalau aku belajar prinsip akaun , ade jer cikgu cakap ,
' kalu prinsip akaun neh gak , maen duit sopmo lah ! hop tuh sedak belajar gonih tuh ! '


ha ! benda neh akan jadi biase jer dengan aku suatu hari nanti .

haha ! aku neh cite-2 punyer lhaa tinggi kan ? agak-2 boleh capai tak .
insya-Allah dapat . korang doakan aku dapat straight 'A' ok !
12A's daley nyepak . haha !



susah sangat ke nak jadi CEO neh ? kalau yang aku dengar lah , satu syarikat besar akan ade sorang jer CEO . betol ker ?


kalau macam tuh aku wat syarikat sendiri lah kan . aku manager , aku jugak CEO . bia lingkup aku punyer syarikat . tak sempat nak buke lagi dah gulung tikar . ye tak ?!


tapi aku rase tak boleh jer aku nak capai tahap jadi CEO tuh . aku memang slow lhaa prinsip akaun neh .
betol ! susah nak faham cikgu ajar .


 maybe sebab aku neh rabun tak . selalu jer ketinggalan dalam pelajaran . kalau aku pakai lens pon tak berape nak nampak jugak ape yang cikgu tulis kat blackboard tuh . 'beca' sangat . tau 'beca' tu kan ? silau lah . haha


kawan aku cakap , prinsip akaun neh die senang lah kat sekolah menengah neh , tapi bile dah masuk uni , die jadi susah . so ? kalau sekanx pon dah tak boleh nak kejar , kat uni cane lak ?


eleyh ! bajet masuk uni jer kau neh ! hehe . insya-Allah dapat lah .
usaha banyak-2 yer farah . kan korang dah nak doakan aku jugak . haha !


macam mane aku boleh terpikir nak jadi CEO neh ?
maybe time cikgu cakap yang orang kedua kaye adalah CEO . yang first kaye ? kontraktor lhaa !
betol ke ? habis nape aku nak jadi CEO tak nak jadi kontraktor ?
dah aku amik aliran prinsip akaun . haha !


nampak sangat mate duitan  kau neh ! nak jadi kaye . kan ?
tak kire ! tuh baru cite-2 lah . zaman skanx semua nak pakai duit lhaa !
aku nak suh mak bapak aku bangge bile aku dah kaye . bile lagi die nak bangge kan ?


ye laa , PMR dah tak dapat straight A dah . setakat UPSR pon tak boleh nak dapat straight A .
aku lemah bahase lah . bahase inggeris dan bahase arab .


hish ! tak reti bahase betol ! PMR  pon 2 subjek tu lah jadi tak cantik result aku . tapi result aku tuh dah cantek dari yang aku bayangkan . kire ok lah . tak kire lah korang nak kate ape pon .


ok lah ! aku nak stop sini dulu . bile aku dah jadi CEO nanti aku buat satu entry yang panjang-2 .bia leteh korang nak bace . haha !


bye .













tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

' sweet ' day ! hee ~

assalamualaikum , hye !


frust lah hari neh ! sakit hati betol ! nak marah ! boring sungguh ! huhu




sungguh baek aku hari neh . habis kerja prinsip akaun aku siapkan . lepas tu salin-2 soklan bahase arab .tapi jawapan die copy paste jer.


sumpah hari neh aku rase mcam nak mati jerk . boring betol . mak ! kredit ku RM 0.00 .




so ? ape kene dengan kredit plak kan ? HAHA .


tak pernah kredit aku berjumlah begitu , lame macam neh . paling lame pun pagi tuh aku terus 'ngepa' kredit mak atau ayah aku . tapi hari neh diorang pon ikut pokai jugak.


ok ! ilek lhaa ! fesbuk kan ader .kolony pon ader kan ? gune lah kemudahan tuh .
hari neh balak aku baek jerk . tapi die memang selalu baek pon . haha .die share koinz kolony kat aku 2000 . banyak kan ? tak nak gune lah koinz tuh . tak semua kawan-2 aku ade kolony .yang ader pon tak cukup koinz nak ber-kolony dengan aku .


eleh , die bagi koinz tuh tuk meseg dengan die jer lhaa . hehe . kadang-2 aku terpikir jugak .die neh selalu jerk sabar dengan perangai aku yang tah pape neh . selalu jer sakit kan hati die .


ok , kalau yang cemburu tuh bukan sengaje ye . sayang sangat dah kat die. so ? harus lah ade cemburu tu kan . tak plek lah .huhu .


aku rase aku dah lari topik lah kan . entry neh sal ape ekh ? haha .
aku pon tak tahu . maen tulis jer . aku rase entry aku neh pon boring kan ? semuanya boring lah !


ok lah ! aku stop sini dulu .dah tak tahu nak tulis ape neh .


bye .
tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

' picnic ' kat pantai bukit keluang .

assalamualaikum , hye !






korang nampak tak gambar kat tas tuh ?

tu gambar kami kat pantai bukit keluang . best lorh ! festime tuh kitorang boleh pergi sane togather-2 .biasalah , aku kan seorang perempuan so , mak dengan ayah aku memang jage aku  sangat-2 . nak pergi enjoy tempat macam tu dengan kawan-2 pon tak boleh .

tapi gambar tu tak de kaitan langsong dengan tajuk entry aku hari ni . haha !

hari sabtu yang lepas . aku join lah trip sep-2 kelas IBQ . kitorang nak gi picnic kat pantai bukit keluang . siap ade BBQ lagi . bas semua kitorang setel sendiri . best woooooo ! dalam kepale otak aku pikir nak gi enjoy jer dengan kawan-2. tapi aku bagitau mak aku dlu lhaa ! anak mithali kan ?  hee ~

tapi semuanya hanyalah angan-2 . huh ! time bas nak gerak tu , cikgu khairi panggil fiza , dia yang hendle sume neh . apelah cikgu neh ! potong stim betol lah ! saya marah tau tak !

rupe-2 nye kitorang tak ikut prosedure lawatan. hehe .main pegi jer . kalu mati kat bukit keluang tu sape nak bertanggungjawab ?

ok ! bende ni bukan aku yang setelkan .aku pergi jer . tak tau pulak nak jadi macam neh ! huhu
apepun , kitorang hampir digantung sekolah dan asrama . nasib baik lhaa pkhem sekolah aku tu baek hati . lepaskan kitorang tanpa tindakan . sayang pkhem  ! hee ~

tapi frust lah !! melayang jer duit aku RM10 . banyak tu der ! kire lepas relod lah weyh . haha !

kitorang bbq jugak , tepi ' villa ' aku . hehe . habis jilbab aku bau ayam tau ! busuk , aku yang bakar neh makan sekor jer . orang laen habis due tige ekor jugak . tak aci betol lah ! tapi tak pew lhaa . agi pom aku da kenyang time tu .

kenangan bbq tu ta sempat nak dirakam lhaa ! rugi betol .naseb baek ade ' cameraman ' tak bertauliah duk amik gambar kitorang . layan ah !  

FRUST neh FRUST !!!!





tak nak comment pon like jer boleh . hee ~