ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: September 2011


Pages

kesiannyee aku...menangis sendiri mengenang nasib malang nih :(



ceh ! gilaa melampau tajuk entry aku kali nih . actually aku jer yang nangis , kalau korang bace entry nih tak nangis macam aku kot . ye lahh , buad ape nak nangis tuk aku ye dak ? hehe

petang tadi aku pegi klinik buad kali ketiga . nasib aku memang malang lahh . doc bagii aku MC lagii seminggu . ubat sapu lagi sebotol . yang kali nih lagii besar dia punya botol . then , satu lagii aku tak tahu nak explain cane ubat tuh kat korang . macam ubat gigi tuh , kene pinyit baru dia keluar macam krim gitu . ha ! ubat sapu tuh satu . so , dua lah ubat sapu aku kene guna kali nih .

doc cakap , chicken pox aku nih dah benanah . tahap kritikal dah . memang biasa dia cakap , lagii tua lagi teruk chicken pox . huh , memang ngade betol . sekarang aku cakap-2 pun tak berapa nak betol dah . tengok jer aku tulis entry kali nih . ye  lah , bila CEO profesional kene attack dengan chicken pox cam ni lah jadi nyer . aku rase macam dah meroyan . * ape kaitannye ? tah lhaa ~

hari-2 aku duk ngadap prinsip akaun nih . sumpah aku rase macam dah naik loya bilaa duk tengok benda tula jaa. nak muntah den . tapi nak buad cane agi . sabor jer lhaa . HAHAs , bukan aku jer kene sabor dengan kerja kusus aku nih , Rifhan pun kene sabar jugak dengan keja kusus aku . *dia classmate aku yang PA dia kira oke jugak lah .

tiap kali ade poblem pasal prinsip akaun nih aku col dia . even tengah malam sebab aku memang bersengkang mate demi prinsip akaun nih . * cewah , bangun tido je semua dah lunch . hehe . bukan tuh jerk , dia jugak lah yang kene gi jumpe dengan cikgu tuk beki-2 kesalahan keja aku nih . memang dia lah yang kene pening kepala dengar penjelasan cikgu , then pening kepala pulak nak jelaskan tuk aku . hek hek .

koinz kolony aku bertambah-2 . mane tak nye , sehari hampir berbelas kali aku duk calling-2 frenz dan cikgu tanye pasal benda nih . cikgu sekali baru . ngeh ngeh ngeh . segan den banyak-2 . kredit dak pe , habis aku ambik mak ayah aku punye . *memang selalu macam nih pun .

 yang paling kesian hubby aku lah . huk huk . tak dek mase den nak layan . dia yang SPM taun nih , aku pulak busy melebih . tapi bila tak dek keje memang aku pulak yang boring sebab kitorang sempat contact 2 3 jam je sehari . tuh pun kalau dia tido lewat malam . huhu . ye lah , kelas memanjang . nak study lagii , aku pikir kitorang dah adil same-2 busy sekarang . walaupun mesej dia kadang-2 tak terbalas . sori bie .. huk huk .

bangun pagii tadi aku tengok chicken pox aku bertambah . then , tengok pulak meja stadi aku macam tongkang pecaah . Ya Allah , nak menangis nye . keja kusus masih banyak , last hantar minggu nih , chicken pox pulak bertambah . lepas mandi aku gi kat mak aku nangis-2 kat dia . *macam luahan perasaan lah jugak . sebab tuh lah petang tadi aku gi klinik lagii sekali . kua kua kua .


macam nih lah keadaan meja aku :)

tengok gambar atas tuh , aku snap tengahari tadi lepas gi jemur baju . tapi nak makan nasi tak sempat pulak . tengok-2 mak aku dah siap nak gi kinik . so , hari nih aku tak makan nasi lagii lah . sempat makan KFC jerk . huhu , habis se set snake plate . pecah rekod sebab aku tak pernah habis se set tuh . biasa aku mesti tinggal jugak even seekor ayam . ngeh ngeh ngeh .

so , macam mana profesional CEO buad kerja oke dak ? HAHAs profesional lah cenggitu .  janggo.com tetap jadi pendamping aku . pasang benda nih kuat-2 then study tak dek yang nak marah nye . kua kua kua . kalau slow nanti aku tetido . walaupun lagu dalam nih memang dah cukup rock .letih lah katekan . wekk :p .

ehm , aku fikir sampai sini dulu aku hapdet entry nih . sebab malas dah nak taip . aku memang dah tension sangat sebab tu lah  tulis-2 entry baru . kua kua kua . best gak study sambil blog walking . tak caye try ah . 


bye .



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

First Giveaway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia




             


 * Join group Rakan Blogger Klik1Malaysia di facebook - done !

* tajuk entry - done !

* banner group - done !

* hadiah best dalam giveaway nih - aku teringin nak hadiah 50 keping photoshot gambar from Fad Ali dan hot perfume from  Mr Baiz . best gak kalau dapat . ngee ~

bye .



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

10 tips mencari calon suami versi farah :)





tips nih aku bantai jer . ikut logik untuk kebahagiaan di dunia tidak di akhirat . hek hek . aku tabik kalau korang*girls boleh ikut aku punye tips nih .

  1.  cari yang kayaa punye . kalau makan pun nak suh kau belanja baik tak payah . wekk :P
  2.  tengok kete dia besar mane . kalau setakat kancil tak yah lahh . HAHAs . tapi kalau dia pakai kereta kebal tuh , korang pikir dua kali lah ye :D .
  3. hari-2 boleh bawak kau gi shoping , dah tu dia yang bayar semua . fuh !
  4. lagii selamat kalau kau cari yang dah ade pangkat , macam datuk , tan sri ke . tapi jangan pulak salah ambik datuk yang ramai cucu . pehh ~
  5. sekarang orang dah tak tengok mukaa , harta itu lebih penting :D
  6. korang cari lah yang dah tua bangka . yang cepat-2 sikit nak mati , bilaa mati senang dia bagii semua harta kat korang . HAHAs .
  7. korang jangan lah gi cari kat rumah orang tua pulak , mentang-2 nak yang dah tua bangka .
  8. cari lah suami orang baru bahagia sikit . ye lahh , banyak pengalaman lahh katekan . huk huk .
  9. carik laki yang romantik sikit , mane tahu boleh bawak korang melancong kat london , paris , perancis . hua hua hua .
  10. last sekali , korang buat laki tuh calon suami jer , bilaa dah naik boring tinggal je lah , cari calon suami lain pulak *tu pun kalau korang masih laku . hik hiks .

so cane ? oke dak tips aku . jum ikut ramai-2 bah ! hek hek .

bye .




tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

contest blog paling kemas dan bertema .




hyep semua ! ha tuh ape jeling-2 . mate tuh elok siket ~
haha...aku join contest lagii ....kua kua kua . tadi baru jer post satu contest , sekarang contest baru pulak . weyh ! tak sampai sejam pun lagii *ade aku kesah ?
sekarang nak join contest blog paling kemas dan bertema pulak . kemas ke ? tak tahu lah , tapi mungkin bertema :))
 

banner :)

Syarat-syarat contest 
+ Follow blog ieyla and azimah (tak wajib)
+ Warganegara Malaysia
+ Blog anda mestilah kemas dan mengikut tema warna 
+ Contest tamat pada 10/10/2011 (sebarang pertukaran akan diberitahu)
+ Buat satu entry pasal contest ini dan tampal sekali banner di atas
+ Hantar link entry di blog nabilah
+ Kami memerlukan sekurang-kurangnya 12 orang kalau tidak,contest serta merta terbatal

 
Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi oleh pemenang-pemenang
First Place : Topup RM 10 (boleh pilih celcom or maxis)
Second Place : Topup RM 5 (boleh pilih celcom or maxis)
Third Place : Header

 
* Jika peserta terlalu ramai kami akan membuat penambahan hadiah*

aku copy paste terus ayat dia . sebab tu jadi cenggitu . wekks ~ oke , semua settle !
 
 
 
bye .
 
 

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

Pencarian Header Blog Paling Sempoi & Kreatif 2011




farah nih selalu je join contest kan ? bukan ape pun , sje je nak banyakkan entry . huhukS . aku fikir nak join contest banyak-2 lahh minggu nih . tapi yang senang je lahh :))



kalau korang nak cubaa rase try test join contest nih jugak , klik jer kat banner tuh .
 
SYARAT PENYERTAAN:
1.terbuka kepada semua blogger malaysia.
2.buat satu entry berkenaan contest ini.
  -tajuk entry: "Pencarian Header Blog Paling Sempoi & Kreatif 2011"
3.masukkan banner contest didalam entry anda dan linkkan banner tersebut kepada entry ini.
4.lampirkan url entry anda tersebut pada ruangan komen dibawah.

TARIKH TUTUP PENYERTAAN:
-contest ini bermula 23/09/2011 sehingga 04/10/2011(11.59pm)

HADIAH UNTUK PEMENANG:
Tempat pertama : top4 RM30(celcom,maxis,digi dll) serta sijil online.
Tempat kedua: top4 RM15(celcom,maxis,digi dll) serta sijil online.
Tempat ketiga: top4 RM5(celcom,maxis,digi dll) serta sijil online.

*Hadiah akan berubah sekiranya terdapat sebarang penajaan dalam contest ini.
*sebarang Penajaan amat dialu-alukan.
*untuk mendapatkan maklumat berkenaan penajaan,sila emailkan kepada sidvicious_sid92@yahoo.com

header, aku letak header asal jerp :


Preview


done all !

bye .



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

alamak ! dah tak de mase lhaa ~




hyep frenz . rindu gilaa dengan blog huduh nih . walaupun mase dah tak de aku tetap menggatal nak menaip . bbhahaha ! minggu depan last tarikh hantar kerja kursus prinsip akaun . amik kau ! minggu depan seminggu lagii kene MC sebab bela chicken pox yang memang sangat menyusahkan nih . so ? aku fikir dah tak terhantar lah kerja kursus aku . -.-'

semua classmate aku yang dah siapkan kerja kursus nih pun kene buad balik sebab salah banyak sangat-2 . habis aku nih cane ??! kalau aku hantar gini jer of course lah tak dapat markah kan ? baik tak payah hantar terus . kua kua kua . diorang tak pe lah sempat cikgu nak cek-2 ape yang salah . aduhaii chicken pox , apesal lah kau melekat dengan aku  time gawat cenggini . aku jugak yang susah !




lebih kurang camtu lahh aku pening-2 buad kerja hari nih . nasib baik adik aku dah buad nasik goreng tadi . aku bantai jer . tak de pantang-2 dah . aku pantang pun tak de nak sembuh pun chicken pox nih . mencabar keimanan betollah kau nih .

nasib baik aku ade pendamping tak lah sunyi sangat time buad benda nih . aku memang tak boleh buad kerja kalau tak pasang benda nih . hehe . bukan damping malam lahh tapi benda nih . jango.com . dia nih lahh buah hati aku time aku duk buad homework . best ! tapi kat rumah jer lah , kalau kat asrama tak de lah aku pasang benda nih . cari nahas ke .? HAHAs.

tapi nak dengar-2 laguu dalam tuh kene sign up duluu . then taip kat stesen genre pe yang korang suke . best layan laguu diaa . tak rugii . terbaek ~ *ade korang kisah ?

oke , jom tolong aku buat kerja kursus nih lagii . hehe ~

bye .



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

bilaa aku dah naik boring ~~


 

hyep awak-2 semua , sihat hari ni ? nih nak start tulis entry baru . tadi saye belajar jahit dengan adik saye . eh , tak reti ke nak menjahit sebelom ni ? pandai lhaa tapi nih menjahit benda laem . ops ! hehekS .* skema gilaa ayat . tapi tak pe aku suke ! korang tak suke tak kisah lah ~

nak tahu aku belajar jahit ape ?    *tadaaa !!!



abaikan tangan huduh tue :)

abaikan tangan huduh tu lagii :)

farah <3 yamie :)




shantek tak ? aku jahit sendiri tuh . pagi-2 buta lagi adik aku gi tunjuk tangan dia kat aku . ingat ape lah , nak tunjuk dia jahit tangan jer . aku pun ikut belajar lah petang tadi .saje wat isi mase boring *kerja belambak.haha , boring gilaa tadi . sampai tak terkataa.. ngee :) tapi aku jahit nih lagii cantik lahh dari adik aku punye  *perasan *

korang try lah buad kerja bodoh macam aku nih tuk isi mase lapang . best lhaa jugak . haha . tapi kulit aku nipis , sakit sikit lah time jahit tuh . alang-2 dah jahit habiskan jer lah . HAHAs .

nih lah jadi bilaa budak-2 main dengan jarum . tak boleh blahh lah . anyway aku sayangs yamie aku sangat-2 . HAHAs . ade korang kisah ? tak kisah kan ? wekk :p


bye .

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

aku fikir tak salah kalau ' awak follow saya , nanti saya follow balik ' tapi .......




aku tak tahu lah ni entry hape . maybe entry nih ade rase nak marah sikit-2 . bace sampai habis okep. aku fikir korang pun ade setuju jugak dengan aku nih badget nyer ~~ huhu .

ehm , aku fikir tak de salah nye buad macam nih kan ? "awak follow saya, nanti saya follow awak balik" . aku pun penah gak buad macam tuh . ye lah , sebab nak kumpul followers banyak-2 kan . kalau tengok kat group-2 bloggers dalam facebook tuh pun banyak yang macam nih . ye dak ?

tapi satu je yang aku frust . dah follow then unfollow balik . wah ! selfish gilaa lah blogger yang macam nih . kan dah sepakat nak sama-2 follow . sepakat tuh kan membawa berkat . ceewwaahh ~ tapi korang buad macam tuh pulak . ape nak jadi denagn bloggers sekarang . takkan nak tambahkan followers korang jer . dia pun nak tambah followers jugakkan ? tolonglah follow diaa :)

kes macam nih tak banyak sangat yang jadi . sebab mungkin dia fikir jugakkan hati si bloggers tuh . nanti dia perasan pulak maluu sendiri lah kan ? hehe . anyway aku sendiri pernah kene . tup tap tengok followers aku tak de sorang . sorang jer tapi sangat terase lah sebab aku tiap kali bukak blog selalu jer kira jumlah followers . dah lah sikit , makin sikit jadinya .

ha ! kes macam nih yang banyak jadi kat aku kat korang tak tahu lah . dia dah janji nak follow balik kita kan ? tapi bila dah follow dia , dia tak follow balik pun kita . wah , tipunye . sampai sekarang aku dah serik nak layan ayat macam tuh . aku pun dah tak gune ayat tuh lagii . buad ape kalau dia unfollow kita balik . sengal jer ~

aku pun tak tahu sebenarnye kenapa aku exited sangat nak dapat ramai followers . huhu , maybe sebab nampak cantik kot kat sidebar tuh bilaa banyak-2 followers . kuang3. maybe jugak sebab followers yang ramai nih buad kita lagii semangat nak tulis entry baru kan ? bagi aku laa :)

tapi , ade jugak yang kate ayat nih tak boleh pakai sebab nampak sangat follow tuh tak iklas . aku ade lah terbace satu entry yang tajuk dia lebih kurang macam nih laa , " aku bukannya ape , tapi rase tak iklas pulak follow sebab ayat nih , 'awak follow saya , saye follow awak balik ' tak suke lhaa ~ " .. hehe , korang yang dah followers beribu tak pe lah nak buad ayat gitu kan . tak pe lah tak iklas pon , diorang meng-follow sebab sama-2 nak tambah followers , aku fikir dah iklas lah tuh . huhuks ~

bukan aku nak kutuk kat bloggers yang macam nih tapi sedikit terase lah . bukan aku jer yang penah kene kan ? maybe ade lagi bloggers lain yang penah kene jugak kan ? lain kali tak payah janji lah kalau nak buad benda-2 yang macam tuh lagii ..kecewa den ~

bye . 



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

akhirnya , kau dah tinggalkan kami buad selamanya , maafkan kami .



festime kami jumpe kau dengan adik kau kan ? comel sangat korang berdua nih . mak aku bagi name putih dengan manja . tapi aku tak suke kau sebab kau ganas ! aku suke adik kau sebab dia comel , warna putih . mate dia pulak warna biru . aku dah cop dia jadi kucing aku . dah laa baik pulak tuh .

tapi malangnya dia hidup tak lame . dua kali jer aku sempat tengok dia . aku balik asrama buad kali yang ke tiga putih dah mati . mak aku cakap sebab putih sakit . tapi aku tak sedih sangat sebab aku tak tahu macam mane dia mati . tetiba je dia tak de. lagi pun aku nih bukan suka sangad pun dengan kucing .

maka tinggallah kau sekor-2 . sedih kan ? tak de kawan nak main-2 . kalau dulu kau selalu jer main-2 dengan putih . agak-2 aku putih mati sebab kau kot yang kasar sangad dengan dia . huu ~

kitorang jaga kau sejak kecik lagi . mak kau baru jer beranakkan kau pagi tuh , then tengahari dia dah mati kene langgar kete depan umah aku . mak aku cakap korang dah jadi amanah kami sebab mak kau tinggalkan korang kat umah aku . macam aku suke sangad dengan kucing ! tak suke !!

bila dah lame-2 bela kau aku naik menyampah pulak . rase macam nak pegi buang je kat pasar biar mampus cepat-2 . mane tak nye . kau tak reti nak bergurau kan . dah lah kuku tuh tajam . asyik nak cakar-2 aku jer . tak reti nak sorok ke kuku tuh ? mak aku cakap , mak dia tak sempat nak ajar dia bergurau , cane nak masukkan kuku dalam tangan , sebab mak dia mati cepat . ye lahh , aku terima jer .


tapi yang paling aku tak suke kau nih mengade-2 . makan nak best-2 . nasib baik mak aku tak beli makanan kucing yang whiskes tuh . kalau tak mengade lah kau . kadang-2 tak nak makan nasi , nak minum susu je r. huh , menyampah ! mak ayah aku sayang kau lebih dari adik aku yang kecik tuh aku pikir lhaa ~

gambar hiasan :)
tapi mak aku cakap memang patut dia nak minum susu jer , sebab dia nih kecik lagii. kalau mak dia hidup lagi pun dia mesti duk menyusu  dengan ibu dia . baby lagii dia nih . ade betul jugak mak aku cakap .

yang paling aku geram tuh , dia gi buad taik pulak dalam bilik aku . patutlah aku bau busuk semacam jer . aku mane tahu tuh taik si manje . pergh ! power gilaa bau weyh...boleh karat habis otak . balik asrama minggu depan tuh pulak baru aku tahu tuh taik manje . nak marah weyh ..nasib baik dah basuh kalau tak siap kau kene terajang . ade aku kisah dengan kau ??

minggu tuh jugak lah kau gi kencing pulak kat atas bantal dalam bilik aku . hancing ! nasib baik atas bantal jer bukan atas tilam . kalau tak sumpah aku sedekah jer tilam tuh kat kau buad tido kat luar .!

tapi lame-2 aku rase makin sayang pulak dengan kau . sumpah , tapi aku tak de lah nak gi heboh-2 kat kau macam ni -> i love you manje muah muah ! HAHAs gilaa ker hape .. bukan aku lah tue ~

makin lame kau makin baik kan walaupun masih tak reti nak bergurau . aku tetap sepak terjang kau time kau gurau-2 dengan aku . mane taknye , kau duk cakar-2 aku sangat . sakit lah wey ~

ape pun , kami dah anggap kau nih adik kami , mak ayah aku pun anggap kau nih anak dia . memang dah sayang sangat . tiap kali mak aku siap solat kau gi salam jugak dengan dia . time-2 kau boring kau gi main-2 dengan adik aku yang bongsu tuh . nasib baik dia senyap jer time kau gigit dia , sebab dia tak reti sakit . HAHAs .

sekarang kau dah pandai buang air dalam toilet . cayalah kucing kecik ! haha , sampai sekali tuh mak aku gi gune air bekas taik kau ! gilaa busuk kesian kat dia . nasib baik lah time tuh dia nak buad basuh taik jugak . HAHAs , dibuadnye mandi dengan air taik kau lemau lhaa ~

adik aku pulak balik sekolah jer terus cari kau nak main-2 dengan kau . kalau aku maen-2 komputer kau ade jer kat tepi aku tengok aku berfacebooking . nanti dah besar aku buad satu kat kau okep ! >.<

kau baik , dengar cakap kami . kalau mak ayah aku cakap ape-2 kau dengar jer . ikut jer dorang cakap ape pun . tapi kau susah nak ikut cakap aku kan ? selau jer nak kacau hidup aku . ye lhaa aku nih kan kakak kau . kadang-2 bila aku bertempik panggil ADIK kat adik aku tuh , kau pulak yang datang terhegeh-2 kat aku . haha , lawak lah kau nih .

kau memang terbaik lhaa ! sunyi tau bilaa tak de kau . bilaa lah kau nak besar yer . nanti boleh lah tangkap tikus pulak. hari tuh kau dah tangkap cicak yang jatuh kat lantai kan ? dah tangkap tuh , ade ker patut kau nak makan pulak . tuh cicak jer lhaa . bila aku buang cicak tuh kat luar , kesian pulak tengok kau duk cari-2 cicak kau . tak payah makan lhaa ~

tapi , hari tuh aku sedih sangat . mase mak aku duk semayang dalam bilik aku , aku tengok kau duk kat pintu tengok jer kat aku . ee , nak masuk dalam yer . tak boleh lah mak duk semayang . siap mak aku semayang semua dia nampak kau tengok jer kat dia . punyer lah baik muke kau kan ? ade aku kisah , baik tido best lagi lhaa !       

then , aku dengar mak aku suh kau gi salam dengan dia . wah ! baik nye kau pagi-2 macam nih . baru pukul 6 pagi weyh . asal nak buad baik sangat ? aku dengar kau gurau-2 dengan mak aku . mak aku gelak tak bereti . eleh nak amik hati mak aku lah tuh . lepas tuh aku dengar mak aku cakap yang kau jalan tak betul . macam sakit belakang jer . ade orang pijak kau ke sayang ? tapi aku malas nak tengok , kesian . aku selalu jer sepak terajang kau tapi tak pernah lagii aku pijak kau .

lepas tuh mak aku pesan kat manje , esok tido dalam rumah yer nanti sakit belakang pulak kang . kau mengiaw jer macam paham mak aku pesan hape . aku tido jer terus , tak larat den nak bukak mate , demam makin teruk nih . chicken pox aku dah menular seluruh badan aku dan menyarang saraf pemikiran . nasib baik waras lagii . huu ~

tengahari tuh aku bangun and gi mandi wah tengahri baru bangun ? hee ~ sebab chicken pox aku nih dah teruk sangat mak aku suruh aku pegi klinik dengan dia petang nanti . adik aku tuh pun ikut jugak sebab dia lagi teruk dari aku . mak aku nak mintak ubat antibiotik dengan doktor tuh . ape lah doktor tuh tak bagi kami antibiotik . makin teruk lah chicken pox nih kan ?

masuk dalam kete , mak aku bace doa panjang-2 . dia memang selalu macam nih , nerveous bilaa nak pandu kete . habis semua doa dia undur pelan-2 kete . oke , selamat keluar dari garaj , then aku terkejut sampai tak tahu nak kate ape . mak aku terus jer undur kete tuh . mak , aku nampak manja menggelupur . mak pijak dia dengan kereta . tapi tak tahu nak kate macam mane kat mak aku .

bila mak aku nak naik atas jalan baru aku bertempik suh mak aku berenti kete . tapi aku tempik mak jer. mak mak mak mak ! banyak-2 kali . tunjuk kat manja yang tnegah menggelur]pur kat garaj kete tuh . Ya Allah mengalir air mate kau . kau mati sebab di lenyek kereta mak aku sendiri .

mak aku istighfar banyak-2 . kami bertempik panggil ayah . mak aku meluru gi tengok manja tapi aku duk kat kete tuh jer . tak sanggup tengok dia mati sungguh tragis . kepala dia hancur berkecai. keluar biji mate dia . aku yang mula-2 tengok nih , sempat tengok darah memancut dari tekak dia . lemah longlai aku . kesian kau manja .

ayah aku pegang badan manja dan bawak dia letak tepi parit . mak aku menangis kat situ . dia rase bersalah sangat-2 sebab dah buad manja mati . patutlah perlakuan manja pelik jer sejak semalam . mane aku pergi dia ikut jer. mak aku bagi dia nasi habis sepinggan ,bagi dia susu habis secawan banyak dia makan .

ape nasib kau kucing mati sebab kami sendiri . sampai sekarang aku teringat lagii kat kau . mak aku lagii lah . dia tak malu menangis kat garaj kereta tuh padahal ramai yang duk tengok . sebab kes ni lah mak aku suh ayah aku jual kereta kancil dia tuh . dia tak sanggup nak naik lagi sebab dia dah bunuh kucing tu dengan kancil die tu .

lepas tuh mak aku gi tanam manja . tapi aku tak tahu kat mane . asyik lupe jer nak tanye . time dia tanam tuh aku duk tido . maklumlah orang sakit kan . tido jer selalu ... huu ~

manje , maafkan aku yer sebab dah buad kau merana selame nih . huhu ... miss you damn much lah adik ! maafkan kami ~~

bye .


p/s : kau jangan pikir pelik pulak bilaa aku anggap kucing nih adik aku . anggap jer tau !


tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

aku dah kene chicken pox . kau nak ? meh nak kasi .. HAHAs




wah wah wah ! punyer lah power aku punyer title kan ? well hari nih hari ke-5 aku kene chicken pox nih . kalau kampung aku paggil bertih jer . wah 5 hari tuh lame tak ? kau pernah lame macam ni ? dan sekarang pon benda tuh masih naik-2 kat badan aku . makin banyak ade lah . bukannye makin sikit .aku ingat doktor tuh dah salah bagii ubat kot. kesian kat aku -.-'

dah lah tuh , bila aku tahu jer aku kene chicken pox nih cepat-2 aku gi jumpe doktor . time bayar ubat tuh gilaa mahal . 50 ringgit . yang dia kasi ubat demam sekeping , ubat gatal sekeping dan ubat sapu sebotol . mahal gilaa . maybe aku salah dengar dia cakap 20 . huhu ~

actually aku kene dah seminggu sebelum aku tahu benda tuh chicken pox. mase kat sekolah lagi . bila balik kat rumah baru aku bagi tahu mak aku sebab gatal sangat badan aku . mak aku cakap bertih . hee ~

pagi tadi aku tengok muka aku berkhutup-2 . dah tak nampak macam orang lagii. buruk-2 gilaa ! aku punyer lah sayang dengan muka aku . dah lah buruk , bertambah tambah lah buruk tuh . segan aku nak kuar rumah . tadi aku pergi pulak kat klinik , dia cakap bertih aku nih dah bernanah .aku pun pelik jugak kenape aku teruk sangat kene . adik-2 aku tak lah teruk sangat .

dah ade dalam mulut , telinga . eeee...sumpah sakit . nasib baik naik sekarang . buatnyer naik time aku dah keja nanti ker . tak pon tengah menuntut kat universiti of oxford parah lah aku .cehh merepek sakan .

korang agak-2 bila ye nak sembuh aku punye chicken pox nih . huhu . doa lah banyak-2 kat aku . dah tak tahanlah wey . nak tido pon tak boleh . sakit ~~~

nak tengok muka aku ?? tak payah lah . segan weyh ..nanti mesti tinggal-2 parut kat muka aku nih . puihh ! korang jangan gelakkan aku sudah . mintak-2 kene kat korang balik . hehe jahat doa .

okelah dulu aku nak makan nasi . chikcen pox pon chicken pox jugak tapi selera makan tak turun okey ! haha .

bye .

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

couple zaman sekolah rendah aku ~~



bismillahirrahmanirrahim ...hye korang semua tengah buad ape ? mesti lah duk bace blog aku kan haha . actually aku tak tahu cane care yang sesuai nak start tulis entry . then aku tulis jer bismillah tuh . kua kua kua .


                                          

hari nih gua nak story kat korang semua semua pasal cintan cintun . heh ? cik farah reti ke nak cakap-2 benda yang macam tuh  ? HAHAs mestilah reti . nih nak story pengalaman farah sendiri couple-2 mase sekolah rendah . bukan farah couple oke , tapi kawan-2 jer . aku tak laku lagii time tuh ! -,-'

korang mesti ade yang couple time sekolah rendah kan ? biasanye mase darjah 6 lah . sebab tuh time exam . aku tak pelik kalau budak-2 tahun exam yang couple sampai menyampah nak tengok . dah menjadi adat lah aku pikir. bilaa masuk jer tahun exam UPSR , PMR , SPM  semua yang tak boleh di buat akan di buat . tahun tuh lah nak couple lah , dating , langgar peraturan lah . macam tak boleh nak skip tahun depan .

oke , balik pade tajuk kite . korang perasan tak kalau dulu couple-2 nih tak de lah selalu berdating . sebab memang dah selalu jumpe kat sekolah . then , mule-2 nak start couple tuh ade lah sampai surat layang . tak de lagii mesej-2 macam sekarang .

surat tuh mesti duk dalam sampul cantik-2 . bukan tuh jer , surat tuh pon warna warni . mane tak nye , tulis dengan highlight dan pen warne . memang time tuh aku tengok surat cantik gilaa. HAHAs.

kalau laki nak tulis surat mesti huduh sangat tulisan  so kami yang pompuan nih buad lah kedai . kedai nih beroperasi time cikgu tak de jer. tak silap aku 5o sen untuk satu surat . kertas akan di sponser oleh pihak kedai . kalau nak suruh kitorang tulis jugak isi surat tuh kene tambah 30 sen lagii . kalau nak suruh hias  50 sen jer. HAHAs,

lucu lah kalu ingat balik time tuh . then yang pompuan dah start malu-2 kucing nak pegi kat sekolah . belajar pun jadi tak kene . perasan rindu lah konon . tengok pak we cakap dengan pompuan lain dalam kelas pon nak marah jugak . ye tak ? time tuh kan tak tahu ape-2 lagii . haha

yang laki pulak dah mulaa macho hancho !  poyo-2 padahal comot jugak . badget ade yang bekenan kan ? tapi time aku sekolah rendah duluu tak suke sangad kat budak laki yang tak pandai walaupun hensem . kitorang tengok kat budak laki yang sangad pandai walaupun tak hensem . dah jadi rebutan pulak . biasenye ketua pelajar lah . huhu ~

bilaa time birthday  beli hadiah spesel-2 nak bagi kat couple . budak-2 kan , apelah sangad . kalau nak beli hadiah bantai jer kat kedai mane-2 pun janji murah . frame gambar lah biasenye . tak pun hiasan kace macam gambar kat bawah nih .

                                   

ni lagii satu kes . kalau makwe sakit ke ape ke pakwe die tak kisah pun kan ? boleh jer duk merempit basikal kat tengah jalan cari nahas . aik ? nak sakit macam mak we jugak ker .. HAHAs . kalau mak we nih pulak perasan caring . kalu pak we tak datang sekolah mule lah kalut takut ape-2 dah jadi dengan pak we. padahal si pak we tuh pemalas . huhu ~

tapi tuh couple time sekolah rendah . bilaa masuk jer sekolah menengah semua dah berubah . ye tak ?? nak selalu berdating , mesti ade henset . cane nak couple kalu tak de nset kan ? kalau pakwe yang kaye-2 cket nih tolong beli nset tuk mekwe dorang  konon rindu lah kalau tak contact . hampeh !

bilaa time birthday mesti sweet-2 kan ? nak kene celebrate sekali kat restoran-2 especially KFC , macD , pizza and adelah mane-2 pun . beli hadiah besar-2 and klass punyer . nanti makwe tak sayang . ade jugak yang kene 'sembur' dengan makwe sebab hadiah tak best . huu ~

kalau sakit sikit mulee lah nak bermanje ye tak ?? hanta mesej konon dah sakit nak mati esok. saje nak buad gimik. kalau boleh pakwe/makwe yang memang betol sayang tak ape . di buadnye kene tinggal , alasan ? kite mengade-2 sangat ! sedeh lah kalau macam tuh kan ?

btw , couple remaja nih ade banyak jenis . tak macam couple budak-2 . tapi yang penting jangan sampai tergadai maruah especially yang girl tuh . jangan lah mudah sangat nak percaya janji manis si lelaki tuh kalau melibatkan maruah kite . try korang pikir , diorang sayang lagii ker kat kitee bila semuanya dah dapat . pompuan kan ramai lagi. dorang boleh cari lain lah ! kalau dorang betol sayang kita dorang tak mintak yang pelik-2 nih . korang fikir lah sendiri oke .

tapi tadi aku ade terbace satu statement kat facebook .

klik untuk tumbesaran :)

memang statement nih betol . tapi aku fikir ade yang salah jugak . kalau makwe korang tuh jenis mulut dah laser tak boleh jugak nak buad cam tuh . buad ape korang pilih dia kalau awal-2 lagii dah tahu mulut dia tuh jenis yang sangat laser . nanti dia gaduh dengan korang pun mulut dia akan tetap laser jugak sebab memang itu sifat dia. korang lah yang patut ubah sendiri .

oke setakat nih jer ceramah dan entry aku . haha ! aku nak sambung buad homework yang sangat banyak pulak nih . 

bye .





tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

pakai lens tuh banyak keburukan dari kebaikan . bahaye !





hey all peeps ! tengs lah sebab korang datang jenguk-2 blog huduh aku nih . hehe . dah cukup terharu lah . minggu lepas aku sambut raye kat sekolah . wah gila-2 best ! hee ~

tapi aku tak nak minggu depan . ade temu murni untuk pelajar form 4. festime nih sekolah aku buad temu murni tuk pelajar form 4 . sebelom nih tak de pon. dup dap dup dap jantung aku . ape nak jawab dengan mak ayah . huu ~

tadi aku ade lah usha-2 siket pasal contact lens kat beberape buah blog . aduh ! comel gilaa . berkenan den . tapi tetibe pulak keluar pasal bahaya pakai lens . aku pun pakai lens jugak sebab rabun . gatal jer tak nak pakai spek .actually aku dah tahu pakai lens tuh sangad bahaye dan memang leceh . nak kene jage dengan sangad rapi . tapi nafsu aku membara nak pakai lens jugak . HAHA

memang lah kan lens tuh semua cantik-2 . tapi kalau nak pakai benda tuh mesti lah bersih kan ? benda tuh kan nak masuk dalam mate . mate tuh aset yang sangad penting bagii aku . korang pon mesti lah kan ? tak kan lah nak bute pulak .

kalau nak pakai lens first , tangan mesti bersih . nanti lekat kat lens tuh pulak masuk dalam mate kite . then , tak boleh pakai lame-2 . mate kite pun nak rehat jugak . jangan lah pakai dari pagi sampai malam baru nak buang . kalau aku , aku pakai pagi and balik sekolah jer aku buang . buad ape pakai lame-2 .

elakkan beli contact lens online sebab tak terjamin kualiti die . memang lah banyak pilihan kan . aku sendiri pun beli lens online jer. hehe . tapi time tu aku tak tahu pasal ni lagi. kalau kite beli kat kedai spek kite boleh tanye banyak-2 kan ? then boleh tengok sendiri ye ke tak . kat kedai tu pon dia ade ajar cane nak pakai benda tuh . aku bukan nye nak kutuk lens online . sorii ye . tapi just share pendapat . kalau korang nak beli lens online jugak up to korang lah .

korang ingat tak cane festime pakai lens ? bg yang pakai lens lah . ape perasaan korang . aku rase nak nangis time tuh sebab sejam duk belajar pakai lens . naik rimas ayah aku duk tunggu kat luar .

mesti korang cakap lens online tu murah kan . then , banyak pilihan lah . mane korang sayang ? duit ke mate korang yang due biji tuh ? aku sekarang pon dah stop pakai lens .  . tapi tetap tak pakai spek . time terdesak sangad aku pakai lah lens tuh  . sebab tiap kali aku pakai lens tu mesti mate aku merah dan pedih . air mate tak bereti keluar macam nangis pulak . tak sanggup lah aku . huu ~

meh aku tunjuk kat korang gambar-2 mata rosak . ngeri weyh ~~









cane comel tak semua mate tuh ? gambar yang kat tengah tuh aku google jer . tapi mate mak cik aku jadi macam tuh lah sebab die tido mase lens dalam mate . dah bute mate die sebelah . nasib baik sebelah jer . kesian .

Ya Allah aku tak nak lah mate aku jadi macam tuh . aku sayang mate aku nih . hee ~
oke lah dulu aku dah nak stop taip-2 . hehe . jumpe lagi kalau aku rajin nak update entry baru . kui kui kui .

bye .




tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

benda yang aku tak suke dalam facebook !




hye semua ! selamat kembali ke sekolah yer kepade yang masih bersekolah . awal gilaa sekolah bukak kan ? aku rase menyampah jer sebab homework aku masih banyak yang tak buad . hee ~

korang semua mesti dah ade facebook kan ? hehe . aku pun pelik nape aku jadi fanatik sangat dengan facebook . tiap kali on jer komputer , facebook wajib bukak walaupun tak layan benda tuh .

memang patut lah mark zuckerberg tuh kaya sebab facebook nih . boring cane pon benda nih , kite tetap rase nak bukak kan ? jampi ape tah dalam facebook nih . teruk betols . tapi , ade gak yang aku tak suke dalam facebook nih . nak kate banyak tak jugak . tapi , bukan sikit larh . :)

1 . facebook yang tak de profile pic dan suggested friends .




kalau yang tak de profile pic tuh aku rase macam buad semak jer kalau aku approve . bukan ape . aku pikir facebook tuh tak aktif pon . dah lah aku tak kenal sape . kalau yang aku kenal pon aku pikir dua kali nak approve .

aku malas nak add kalau yang suggest tuh . aku pun tak tahu lah kenape . tapi kalau yang aku kenal memang aku add . yang tak kenal tuh aku buad tak tahu jer . bukan sombong oke .

2 . iklan yang tah pape kat dalam facebook nih .






kadang-2 nak marah pulak bilaa terklik kat iklan tuh .

3 . yang nih memang aku gilaa nak marah . korang mesti sakit hati kan bilaa korang post status then ade orang p kutuk-2 korang kat status tuh . nak gurau pun agak-2 lah der ! menyampah pulak aku rase . aku memang pernah kene . nak share dengan korang nih :




klik untuk tumbesaran :)


korang fikir aku nih sangat sensetif ker ? mungkin tak sebab aku tak kenal pon sape budak yang g komen tuh . 

4 . chat otomatik . aku pun tak tahu kenape and benda nih pernah jadi kat aku . korang pernah kene tak ? tetiba jer korang g hantar kat sape-2 video yang korang sendiri tak tahu ape  . huhuks ! sangat memalukan .

5 . line internet yang lembab . kadang-2 aku terpikir jugak . internet ke facebook aku yang lembab ? hee :)

6 . ade orang hanta chat kat aku . tapi tanye benda yang aku fikir tak perlu . HAHAs. aku sangat tak suke kalu ade yang nak bekenalan tapi tanye benda macam nih kat aku :-
  • umah kat mane ?
  • sekolah kat mane ?
  • dah ade pak we?
heh ! benda tuh semua dah ade kat profile aku . tak perlu tanye lah aku malas nak jawab . tapi aku akan reply semua chat yang sampai kat aku oke . tapii stop lah tanye benda yang tak perluu lagii .


oke , aku rase tuh jer yang aku nak tulis . korang pun mesti ade yang tak suke dalam facebook tuh kan ? HAHAs. sorii kepade yang terase dengan entry ini keyh . hehe :)

bye .



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

akhirnya ter'publish' jugak entry raye aku . :)







salam sayang semua ! wah korang mesti ceria-2 semua sebab tengah dalam mood beraya lagii. aku pun same lhaa jugak . masih dalam mood raye sebab tak nak pegi sekolah . letih lah raye tahu tak .

hari nih aku baru dapat nak update entry yang sedikit bermoral . sebelum nih , aku sempat tulis pendek-2 then , save , tulis entry lain pulak , save lagii.. tak sempat nak publish . ye lah , aku kan popular . sangad ramai datang rumah aku kutip dut raye .

korang dapat berapa duit raye ? banyak tak . alaaa ~ ! aku punye sikit sangat . tak sampai pun 50 ringgit . sedeh :(  ... korang semua pos lah duit raye tuh kat akuu. tak suke lah besar-2 macam nih , bile raye jer tak dapat duit raye. huu ~

tapi kan , korang nak tau cerita tak ? tak nak tahu duk diam !  adik aku yang form 1 tuh kan , lagii besar dari akuu , hehe , ade lah orang tuh datang raye kat umah aku , dia ingat aku nih adik kepade adik aku tuh . faham tak ?? ok senang cite , dia ingat aku nih adik  then adik aku tuh kakak aku . korang faham tak nih sebab aku rase macam aku tulis berbelit-2 jer. huu ~ abaikan korang yang tak faham k .

mak cik tuh bagii duit raye kat aku tapi tak bagii kat adik aku . HAHA :D . padam mukaa adik aku sape suh dia lagii besar dari aku . huk huk .

aku raya sebab nak kutip duit raye jer . wah ! sangad jahat larh . korang pun same kan ? kalau yang dah kerja tuh mesti korang tak nak raye kan ? sebab tak nak bagii duit raye . hehe . kan mak cik pak cik ?? :D

malam raye tuh memag best sangad , jiran aku nih memang tiap-2 tahun dia akan pasang bunga api yang cantik-2 tuh , then tahun nih makin cantik . lepas berbuke jer * doom demm doomm daammm ! bunyi mercun . mesti kampung korang pun same kan ? meriah sangad walaupun aku tak main benda tuh .

nak sangad main tapi mak ayah aku tak bagii. dia takut adik aku terikut-ikut perangai aku yang degil nih . huhu , mase kecik-2 duluh aku selalu jer kawan dengan laki-2 sebab aku nih anak sulung and tak de kakak . sepupu aku yang lain pun ramai laki . so , otomatik perangai aku macam setan . hee ~

adik-2 aku yang lain pun bukan baik sangad . kalau bukan aku yang jage-2 dorang selama nih lagii setan lah dorang tuh . thee ~

apsal aku gi ngungkit-2 kat korang pulak kan ? ade korang nak kisah ? huhu ~~
yang paling best malam merdeka tuh . kampung aku memang patriotik . kamii boleh tengok bunga api kat pasar kampung kami . tepat jam 12 malam maka doooommm ! 650 das tembakan ke udara .

shantek sangad malam tuh . tapi ade jugak bunga api yang tak jadi nak pasang . so , siket jer yang kami tengok , tak sampai 650 das . hu huxx !

aku ingat nak post gambar-2 raya aku dalam blog nih tapi nanti tak de yang nak datang jenguk blog aku sebab gambar huduh ! =_=' . tak nak amik risiko lah . huhu ~

ok lah dulu , kejap tadi sepupu aku kat tumpat tepon nak datang umah petang nih . tapi sekarang pun tak sampai-2 lagii . aku tak tahu lah diorang nak datang ke tak . huhu ~

bye .











tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

aku saje jer nak cube try test :D



bismillahirrahmanirrahim ...... testing testing cubaan . heh ?  aku tengah men'try' -try blog baru nih . blog baru . ? eyh bukan , tah lah , kalau korang yang blogger tuh tahu lah kan ape aku cakap .aku tengok dia tulis  new interface . aku pun klik je lah . HAHA :D .

anyway , best jugak gune benda nih walaupun sangad pusing-2 . korang try lah ek . tengok best ke tak . ape aku mengapu nih.. =_= '

ok lah tak nak tulis banyak-2 sebab nih entry untuk testing jerk . thee ~~



bye .

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~