ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: couple zaman sekolah rendah aku ~~


Pages

couple zaman sekolah rendah aku ~~



bismillahirrahmanirrahim ...hye korang semua tengah buad ape ? mesti lah duk bace blog aku kan haha . actually aku tak tahu cane care yang sesuai nak start tulis entry . then aku tulis jer bismillah tuh . kua kua kua .


                                          

hari nih gua nak story kat korang semua semua pasal cintan cintun . heh ? cik farah reti ke nak cakap-2 benda yang macam tuh  ? HAHAs mestilah reti . nih nak story pengalaman farah sendiri couple-2 mase sekolah rendah . bukan farah couple oke , tapi kawan-2 jer . aku tak laku lagii time tuh ! -,-'

korang mesti ade yang couple time sekolah rendah kan ? biasanye mase darjah 6 lah . sebab tuh time exam . aku tak pelik kalau budak-2 tahun exam yang couple sampai menyampah nak tengok . dah menjadi adat lah aku pikir. bilaa masuk jer tahun exam UPSR , PMR , SPM  semua yang tak boleh di buat akan di buat . tahun tuh lah nak couple lah , dating , langgar peraturan lah . macam tak boleh nak skip tahun depan .

oke , balik pade tajuk kite . korang perasan tak kalau dulu couple-2 nih tak de lah selalu berdating . sebab memang dah selalu jumpe kat sekolah . then , mule-2 nak start couple tuh ade lah sampai surat layang . tak de lagii mesej-2 macam sekarang .

surat tuh mesti duk dalam sampul cantik-2 . bukan tuh jer , surat tuh pon warna warni . mane tak nye , tulis dengan highlight dan pen warne . memang time tuh aku tengok surat cantik gilaa. HAHAs.

kalau laki nak tulis surat mesti huduh sangat tulisan  so kami yang pompuan nih buad lah kedai . kedai nih beroperasi time cikgu tak de jer. tak silap aku 5o sen untuk satu surat . kertas akan di sponser oleh pihak kedai . kalau nak suruh kitorang tulis jugak isi surat tuh kene tambah 30 sen lagii . kalau nak suruh hias  50 sen jer. HAHAs,

lucu lah kalu ingat balik time tuh . then yang pompuan dah start malu-2 kucing nak pegi kat sekolah . belajar pun jadi tak kene . perasan rindu lah konon . tengok pak we cakap dengan pompuan lain dalam kelas pon nak marah jugak . ye tak ? time tuh kan tak tahu ape-2 lagii . haha

yang laki pulak dah mulaa macho hancho !  poyo-2 padahal comot jugak . badget ade yang bekenan kan ? tapi time aku sekolah rendah duluu tak suke sangad kat budak laki yang tak pandai walaupun hensem . kitorang tengok kat budak laki yang sangad pandai walaupun tak hensem . dah jadi rebutan pulak . biasenye ketua pelajar lah . huhu ~

bilaa time birthday  beli hadiah spesel-2 nak bagi kat couple . budak-2 kan , apelah sangad . kalau nak beli hadiah bantai jer kat kedai mane-2 pun janji murah . frame gambar lah biasenye . tak pun hiasan kace macam gambar kat bawah nih .

                                   

ni lagii satu kes . kalau makwe sakit ke ape ke pakwe die tak kisah pun kan ? boleh jer duk merempit basikal kat tengah jalan cari nahas . aik ? nak sakit macam mak we jugak ker .. HAHAs . kalau mak we nih pulak perasan caring . kalu pak we tak datang sekolah mule lah kalut takut ape-2 dah jadi dengan pak we. padahal si pak we tuh pemalas . huhu ~

tapi tuh couple time sekolah rendah . bilaa masuk jer sekolah menengah semua dah berubah . ye tak ?? nak selalu berdating , mesti ade henset . cane nak couple kalu tak de nset kan ? kalau pakwe yang kaye-2 cket nih tolong beli nset tuk mekwe dorang  konon rindu lah kalau tak contact . hampeh !

bilaa time birthday mesti sweet-2 kan ? nak kene celebrate sekali kat restoran-2 especially KFC , macD , pizza and adelah mane-2 pun . beli hadiah besar-2 and klass punyer . nanti makwe tak sayang . ade jugak yang kene 'sembur' dengan makwe sebab hadiah tak best . huu ~

kalau sakit sikit mulee lah nak bermanje ye tak ?? hanta mesej konon dah sakit nak mati esok. saje nak buad gimik. kalau boleh pakwe/makwe yang memang betol sayang tak ape . di buadnye kene tinggal , alasan ? kite mengade-2 sangat ! sedeh lah kalau macam tuh kan ?

btw , couple remaja nih ade banyak jenis . tak macam couple budak-2 . tapi yang penting jangan sampai tergadai maruah especially yang girl tuh . jangan lah mudah sangat nak percaya janji manis si lelaki tuh kalau melibatkan maruah kite . try korang pikir , diorang sayang lagii ker kat kitee bila semuanya dah dapat . pompuan kan ramai lagi. dorang boleh cari lain lah ! kalau dorang betol sayang kita dorang tak mintak yang pelik-2 nih . korang fikir lah sendiri oke .

tapi tadi aku ade terbace satu statement kat facebook .

klik untuk tumbesaran :)

memang statement nih betol . tapi aku fikir ade yang salah jugak . kalau makwe korang tuh jenis mulut dah laser tak boleh jugak nak buad cam tuh . buad ape korang pilih dia kalau awal-2 lagii dah tahu mulut dia tuh jenis yang sangat laser . nanti dia gaduh dengan korang pun mulut dia akan tetap laser jugak sebab memang itu sifat dia. korang lah yang patut ubah sendiri .

oke setakat nih jer ceramah dan entry aku . haha ! aku nak sambung buad homework yang sangat banyak pulak nih . 

bye .





tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

2 budak comel merepek:

ILyuni said...

best giler..thnks 4 da tips..hehe

farah :) said...

okep no problem ilyuni :)

Post a Comment

assalamualaikum .
semua boleh komen di sini .

p/s : BUDI BAHASA AMALAN MULIA :)