ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: benda yang aku tak suke dalam facebook !


Pages

benda yang aku tak suke dalam facebook !




hye semua ! selamat kembali ke sekolah yer kepade yang masih bersekolah . awal gilaa sekolah bukak kan ? aku rase menyampah jer sebab homework aku masih banyak yang tak buad . hee ~

korang semua mesti dah ade facebook kan ? hehe . aku pun pelik nape aku jadi fanatik sangat dengan facebook . tiap kali on jer komputer , facebook wajib bukak walaupun tak layan benda tuh .

memang patut lah mark zuckerberg tuh kaya sebab facebook nih . boring cane pon benda nih , kite tetap rase nak bukak kan ? jampi ape tah dalam facebook nih . teruk betols . tapi , ade gak yang aku tak suke dalam facebook nih . nak kate banyak tak jugak . tapi , bukan sikit larh . :)

1 . facebook yang tak de profile pic dan suggested friends .




kalau yang tak de profile pic tuh aku rase macam buad semak jer kalau aku approve . bukan ape . aku pikir facebook tuh tak aktif pon . dah lah aku tak kenal sape . kalau yang aku kenal pon aku pikir dua kali nak approve .

aku malas nak add kalau yang suggest tuh . aku pun tak tahu lah kenape . tapi kalau yang aku kenal memang aku add . yang tak kenal tuh aku buad tak tahu jer . bukan sombong oke .

2 . iklan yang tah pape kat dalam facebook nih .






kadang-2 nak marah pulak bilaa terklik kat iklan tuh .

3 . yang nih memang aku gilaa nak marah . korang mesti sakit hati kan bilaa korang post status then ade orang p kutuk-2 korang kat status tuh . nak gurau pun agak-2 lah der ! menyampah pulak aku rase . aku memang pernah kene . nak share dengan korang nih :




klik untuk tumbesaran :)


korang fikir aku nih sangat sensetif ker ? mungkin tak sebab aku tak kenal pon sape budak yang g komen tuh . 

4 . chat otomatik . aku pun tak tahu kenape and benda nih pernah jadi kat aku . korang pernah kene tak ? tetiba jer korang g hantar kat sape-2 video yang korang sendiri tak tahu ape  . huhuks ! sangat memalukan .

5 . line internet yang lembab . kadang-2 aku terpikir jugak . internet ke facebook aku yang lembab ? hee :)

6 . ade orang hanta chat kat aku . tapi tanye benda yang aku fikir tak perlu . HAHAs. aku sangat tak suke kalu ade yang nak bekenalan tapi tanye benda macam nih kat aku :-
  • umah kat mane ?
  • sekolah kat mane ?
  • dah ade pak we?
heh ! benda tuh semua dah ade kat profile aku . tak perlu tanye lah aku malas nak jawab . tapi aku akan reply semua chat yang sampai kat aku oke . tapii stop lah tanye benda yang tak perluu lagii .


oke , aku rase tuh jer yang aku nak tulis . korang pun mesti ade yang tak suke dalam facebook tuh kan ? HAHAs. sorii kepade yang terase dengan entry ini keyh . hehe :)

bye .



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

2 budak comel merepek:

shiekasuwix said...

erhh farah , aku tahu sape hop komen status mg tuuu, hahah , chill erhh sygg :D

farah :) said...

aku fikir aku dah tahu sape skanx . :)

Post a Comment

assalamualaikum .
semua boleh komen di sini .

p/s : BUDI BAHASA AMALAN MULIA :)