ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: aku fikir tak salah kalau ' awak follow saya , nanti saya follow balik ' tapi .......


Pages

aku fikir tak salah kalau ' awak follow saya , nanti saya follow balik ' tapi .......




aku tak tahu lah ni entry hape . maybe entry nih ade rase nak marah sikit-2 . bace sampai habis okep. aku fikir korang pun ade setuju jugak dengan aku nih badget nyer ~~ huhu .

ehm , aku fikir tak de salah nye buad macam nih kan ? "awak follow saya, nanti saya follow awak balik" . aku pun penah gak buad macam tuh . ye lah , sebab nak kumpul followers banyak-2 kan . kalau tengok kat group-2 bloggers dalam facebook tuh pun banyak yang macam nih . ye dak ?

tapi satu je yang aku frust . dah follow then unfollow balik . wah ! selfish gilaa lah blogger yang macam nih . kan dah sepakat nak sama-2 follow . sepakat tuh kan membawa berkat . ceewwaahh ~ tapi korang buad macam tuh pulak . ape nak jadi denagn bloggers sekarang . takkan nak tambahkan followers korang jer . dia pun nak tambah followers jugakkan ? tolonglah follow diaa :)

kes macam nih tak banyak sangat yang jadi . sebab mungkin dia fikir jugakkan hati si bloggers tuh . nanti dia perasan pulak maluu sendiri lah kan ? hehe . anyway aku sendiri pernah kene . tup tap tengok followers aku tak de sorang . sorang jer tapi sangat terase lah sebab aku tiap kali bukak blog selalu jer kira jumlah followers . dah lah sikit , makin sikit jadinya .

ha ! kes macam nih yang banyak jadi kat aku kat korang tak tahu lah . dia dah janji nak follow balik kita kan ? tapi bila dah follow dia , dia tak follow balik pun kita . wah , tipunye . sampai sekarang aku dah serik nak layan ayat macam tuh . aku pun dah tak gune ayat tuh lagii . buad ape kalau dia unfollow kita balik . sengal jer ~

aku pun tak tahu sebenarnye kenapa aku exited sangat nak dapat ramai followers . huhu , maybe sebab nampak cantik kot kat sidebar tuh bilaa banyak-2 followers . kuang3. maybe jugak sebab followers yang ramai nih buad kita lagii semangat nak tulis entry baru kan ? bagi aku laa :)

tapi , ade jugak yang kate ayat nih tak boleh pakai sebab nampak sangat follow tuh tak iklas . aku ade lah terbace satu entry yang tajuk dia lebih kurang macam nih laa , " aku bukannya ape , tapi rase tak iklas pulak follow sebab ayat nih , 'awak follow saya , saye follow awak balik ' tak suke lhaa ~ " .. hehe , korang yang dah followers beribu tak pe lah nak buad ayat gitu kan . tak pe lah tak iklas pon , diorang meng-follow sebab sama-2 nak tambah followers , aku fikir dah iklas lah tuh . huhuks ~

bukan aku nak kutuk kat bloggers yang macam nih tapi sedikit terase lah . bukan aku jer yang penah kene kan ? maybe ade lagi bloggers lain yang penah kene jugak kan ? lain kali tak payah janji lah kalau nak buad benda-2 yang macam tuh lagii ..kecewa den ~

bye . 



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

1 budak comel merepek:

Elih Japahar said...

Kalau nak follow ni tak ada paksaan sebenarnya..kalau kita suka, kita follow lah..apa kata awk cari segmen2 yang boleh follow dan difollow :) sbb sy juga sama mcm awk suatu masa lalu...all the best..!

Post a Comment

assalamualaikum .
semua boleh komen di sini .

p/s : BUDI BAHASA AMALAN MULIA :)