ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: November 2011


Pages

kenapa dia jadi macam ni ?!



salam jumaat semua , aku nak tanye ni , kenapa dashboard aku jadi macam ni ?? aku dah klik manange banyak kali . tak tahu nak tekan mane lagii . pelik nihh ?? mane semua blog aku follow .. huhu ~



dulu penah jadi macam nih , tapi bila aku klik manage dia oke balik . tapi yang ni macam dah tak nak oke jek . aduii , nak buad macam mane ? tolong saya . -.-'

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

pernah makan benda ni tak ?



tadi mak aku pegi TOK BALI . then dia beli benda nih . aku pun tak tahu ape name nye . hehe :) korang pernah try tak ? aku rase macam makan sirih pulak tapi bukan sirih yang orang tua makan tu lahh . benda nih manis dan tak sedap . erk , ade ke yang manis tak sedap ? hehe , yang tak sedap tuh bahan-2 dia yang lain ni  , manis tuh kuah dia . aku siap snap gambar lagi .


antara bahan-2 nya termasuklah (ceh skima ayat)  :) 



korang nampak kan daun sirih tuh ? hehe ~



lada , limau , halia dan bawang merah :)


yang dalam plastik tuh , kacang tanah , udang kering , kuah dia dan aku tak tahu benda ape yang kaler koko panjang-2 tuh . bau dia wangi . hehe :)


cara nak makannya , letak je semua bahan-2 tuh atas daun sirih tadi . termasuk kuah dia . kalau nak lagii manis letak kuah banyak-2 sebab kuah dia memang manis sangat .



sory gambar tak clear sangat :)


lepas tu korang lipat je cane pun , then makan . best tau ! aku rase manis-2 pedas gitu , best telan lada . HAHA :D . tak nak pedas tak payah letak lada . :)

tak boleh nak share cane rasenye . korang cari sendiri , beli dan try makan . mak aku panggil benda ni ' colek daun sirih ' hehe :) klasik tak ? rindu nak rase benda tak sedap ni lagii lahh . ahaks ~



bye .



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

aku school holiday dengan k-pop dan novel ? huh -.-'



hye all friends , blogger . hari ni aku baru start selongkar balik blog yang dah macam sarang hantu nih . tak berupdate langsung . dah lame kan ?? hehe , actually mak aku tak bagi aku sentuh benda ni sebelum habis exam . tapi aku tetap jugak nak sentuh so , lame lahh aku cuti berblogging sebab result aku tak naik-2 . dah kene marah la nih '______' . lagipun komputer rumah aku nih rosak . sekejap je pun . sekarang dah boleh guna :D . .

K-POP ? serius aku pun tak percaya yang aku suka dengan benda tuh . dulu aku sendiri cuak tengok budak-2 yang suka dengan k-pop ni . tah pape lahh yg diorang suka sangat (walaupun memang artis-2 k-pop ni hensem / cun semuanya ) . tapi aku tak de lahh minat dengan diorang sampai obses-2 kot (tak sempat nak obses lagii )  . hiks , sekarang aku dah pandai tengok movie korea . jiwang habis !

so tak de lahh boring tak de keja duk kat rumah cuti-2 ni kan . time-2 boring aku tengok video k-pop dalam handphone aku . tak de lahh banyak sangat tapi asyik memori full je lepas masuk semua vidoe tuh . aku tak boleh nak dengar lagu tanpa video sebab aku tak faham maksud . tak syokk lahh kan . nanti bilaa aku terer bahasa korea boleh lahh aku nyanyi sendiri kan ? (bahasa arab pun tak lulus)  ahaks ~

hah ! yang ni mak aku marah sangat , NOVEL . HAHa :D . masyuuukk weh bila dah start baca nih . sampai mak aku panggil pun tak dengar (bukan pekak la weh)  . sebab tu lahh dia marah sangat bila aku bace novel . hehe :)


tengok ni , tak kira tempat asyik nak bace novel je kejanye . novel baru bukak tu weh (ANGLE IN THE DEVIL'S SUIT)  . HAHA :D . lima enam  jam aku tunggu mak aku habis kursus . nak join sekali malas sangat . so aku pergi round-2 terengganu ni kejap . habis round doh mak aku tak habis kursus lagi tu yg aku bukak novel nih . tak kire dah orang duk jeling-2 aku bace novel tuh . (aku fikir pak cik mak cik kat situ ingat aku bace buku BI kot , aku buad action lebih sikit :D )  .

lepas kursus mak , kitorang sempat pergi kat muzium . ni nak tunjuk gambar sikit (tak sempat nak ambik banyak-2 batery telefon aku habis )  



 posing kat bangunan tak siap nih HAHa :D


 aku dengan mak aku memang tinggi aku tapi aku rendahkan diri dalam gambar nih :)

aku ingat ade peluru dalam tuh , sebab tuh aku mengendap cenggitu . -.-'

erk , tadi ade kawan aku text mintak aku buat reunion sekolah rendah . actually bukan dia sorang . sebelum ni pun dah ramai yang mintak aku handle reunion tuh . tapi aku malas lagii lahh . sorry korang ek , mintak orang lain la pulak yang handle kan . aku pegi je . tunggu aku buad reunion tu berjanggut dulu lahh . hehe :)

p/s : aku tak obses dengan k-pop lagii tau tapi memang aku obses dengan novel . hihikS ~



bye .


tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

dugaan menimpa sebab ALLAH sayangkan kitaa :)







bila bace tajuk aku . eleh ! statement lapuk , dah boring dengar statement tu . ye tak ? tapi time kita ditimpa dugaan ingatkah kita dengan statement tuh ? mungkin kitaa akan jadi teragak-agakkan . mulaa lah datang persoalan , kenapa ALLAH timpakan dugaan yang berat untuk kita hingga tak mampu kita nak menempuhnya . ye tak ? erk , itu apaa yang aku pernah lalui . sajaa nak kongsi .

ade lagii statement lain  , aku lupaa cane .-_-'  . ALLAH tidak akan menimpakan dugaan yang berat kepada hambanya melainkan yang hambanya boleh lalui . DIA Maha Mengetahui setakat mana kemampuan kita untuk menempuhi dugaan-NYA . jadi kita hanya perlu tawakkal kepada ALLAH dan berusaha untuk menempuhi dugaan tersebut . 

" jangan dipinta untuk perkecilkan dugaan yang mendatang , tapi pintalah diperbesarkan kesabaran dan ketakwaan  kita untuk menempuhi dugaan tersebut " semakin berat dugaan yang menimpa , semakin sayang ALLAH kepada kita . 

aku bukannya nak ceramah atau apaa , tapi betulkan ape yang aku kate ? hehe :) 
sama lahh dengan dugaan yang menimpa aku pada hari raya aidiladha ni . korang beraya sakan makan daging lembu , tolong semelih lembu tapi aku terbaring atas katil sebab kena serang demam malam hari raya . korang asyik beraya aku asyik tido . tak de kenangan raya aidiladha tahun nih . tapi ini semua dugaan walaupun demam aku memang macam tahap kritikal mak cakap sebab aku manja sangat :)

hari nih dah sihat sepenuhnya , tapi esok dah kena pergi asrama -.-' . tak sempat nak enjoy rayaa . huhu ~

p/s : bersyukurlahh kalau korang masih sihat . gunakan nikmat sihat korang tu sebaiknya sebelum korang semua sakit . hek hek .


bye .


tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

pak cik , WTF ?!





klik kalau nak lagii besarr  :)


aku tak faham ape yang pak cik nih nak sampai kan . mungkin diaa nak bangga dengan bahasa Kelantan , mungkin jugak dia nak cakap keistimewaan bahasa Terengganu . tapi ape yang aku faham , dia macam nak hina bahasa Terengganu jerp . kenapa nak BERAMBUS pulak ?? aku buleh cakap dua-2 bahasa Terengganu dan Kelantan . tak de masalah pun .



p/s : aku rakyat Terengganu , tapi mak ayah aku asal Kelantan .



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA.







* follow blog ASKAR PINK , AMALINA LAND dan KAK INNANIE . --> done !
* like page ASKAR PINK  dan BLOG AMALINA LAND . --> done !

tagged :

shieka
irah


bye . 



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~