ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: December 2012


Pages

memang .



asslamualaikum , HYE .




today , baru aku faham perasaan mak bapak aku . selalu aku tau mintak jer duit dengan diorang  .

mak nak tuu!

ayah nak nii !

tapi hari ni aku start keje , keje dengan diorang je pun . tapi memang letih sangat walaupun hanya dirumah sendiri . keje ape ? mak aku beniaga barang spare part motor kereta basikal . nak beli ? jom lahh jejak rumah aku . haha promote ni !

okey  aku keje berbekalkan ilmu yg aku study kat sekolah . so ilmu spare part motor kereta semua ni memang tak de dalam kepale otak aku . dah lah semua benda ni susah nak sebut . tadi ade pelanggan : 

pelanggan : kak , nak karya . (die nak beli karya)

aku : hah ? karya ?  *aku duk pikir karya dalam buku komsas dahh time ni .

pelanggan : ha lahh . karya motor GBO J .

aku : mak !! orang ni nak ape tahh . tak reti ahh nak sebut . -.-'

lepas pelanggan tuh balik baru mak aku bagitau ape tuh karya motor . then muka aku macam  o.O ! ohh , ade jugak benda macam ni ek . tu lahh kecik kecik tak nak belajar . 

letih memang sangat letih . tapi kalau duk saja ja kat rumah tak buat ape ape lagi letih . at least kalau keje , letih pun dapat jugak duit . 


moralnya : kite jangan tau nak mintak je ape ape dengan mak bapak kite walau kite ni anak orang kaya . bile dah besar panjang nanti  dah kahwin dapat anak bagai , kite kene keje sendiri jugak . takkan nak pegi tadah tangan dengan mak bapak lagi kan ? baik tak payah nikah la . wat kesian mak bapak je .


p/s : hidup berdikari tuhh best ! :)


BYE .


tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

kongsi story korang pasal SPM jom !




assalamualaikum , HYE .


actually aku update blog nih sebab nak story pasal aku yang dah bebas dari SPM . tapi bile aku terjah blog kawan-2 aku yang lain , dah belambak pun yg buat entry pasal bebas dari SPM nihh . segan lahh pulak nak buat entry tuhh jugak . sebab dah lame sangat tak update blog , so ? aku hentam je la entry aku hari nihh . haha :D 

aku bukan nya tak nak update blog , tapi semua orang faham kan kenapa budak FORM5 macam aku ni tak update blog . yang pelik kenapa budak macam aku nihh update blog . erk , korang faham tak nihh ? 

ye lahh aku kan FORM5 , mesti study hard kan ? SPMlahh katekan . bukannya meng-update blog . 

biasanya lepas SPM ape orang buat ek ? yg aku tahu ramai yg cari keje . nak berdikari sebab dahh besar . tahun depan dahh masuk 18 tahun , dah besar la tuhh kan ? 

aku ? banyak benda yg aku nak buat , sebelum SPM lagi aku dahh rancang . siap ade list lagi . tak percaya? nak tunjuk pun list tuhh ade dalam phone aku , phone aku pulak ade dengan pencuri . so aku list kat sini je lahh . 


1 nak tengok semua cite korea yang terbengkalai episodnya . selalu aku tengok tak sampai episod 5 mak aku dahh bising . tapi aku tetap tengok , sampai mak aku sorokkan lappy aku nih dalam stor . degil sangat !

2 nak beli novel banyak-2 ! aku ni memang kaki novel tapi tak de lahh jiwang sangat pun . saje je amik feeling sebab bace novel nihh boleh buat kita bahagia . walaupun cite tuh tak penah wujud pun. kan kan ? *mengaku jelahh kaki novel . hehew ~

3 aku nak belajar buat kek . sebab aku suka buat kek . tapi selalu bila aku buat kek , tak pernah menjadi . hahaha :D

4 yg first of the first . aku nak buat lesen kereta . yg nihh kene buat awal-2 sebab lepas nih kan nak berdikari . hehehe ^^

5 mak aku nak aku join kursus make up . erk , teruk sangat ke kursus tuh ek ?  ehm , terpaksa ~

6 nak enjoy dengan kengkawan dekat k.terengganu and k.bharu . *macam banyak duit jer  .

7 nak tido puas puas makan banyak banyak lepak lama lama . *selalu pun memang aku macam ni .

8 baru lahh nak keje . hahaha :D


tapi tuh semua tinggal list je lah . sejak aku sampai kat rumah semalam , mak aku dah suruh aku masuk kerja hari ni . nasib baik aku tolak . malas , aku pun perlukan rehat .

tapi aku tetap jugak kene kerja sebab nak beli handphone baru . handphone aku kena curi . 

tolong doakan untuk aku boleh ? doa mintak orang yg curi handphone aku tuh terbuka hati nak hantar balik handphone tuhh kat aku . aku nih bukan kaya sangat nak beli handphone baru banyak-2 kali . huh -.-'




BYE .

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~