ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: 2016


Pages

Crush



Bila kita lepak sama sama
kita dengan kawan kawan kita.
aku selisih dgn kau dan kita dgn kawan kawan kita.

aku tegur kau. 
sembang.
gelak huha huha.
senyum lebar lebar.
bernafas pun okayla macam biasa.  

-- -- --- -- -- --- -- -- --- - -- --- -- -- --- -- -- --- - -- --- -- -- --- -- -- --- 

tapi, bila aku jumpa kau
selisih dengan kau dan tanpa kawan kawan kita.
kau duduk sebelah aku, 
dan hanya kau dan aku tanpa kawan kawan kita. 

aku tak boleh tegur kau.
satu topik pun tak keluar untuk sembang dengan kau.
aku jadi malu gila even nak senyum dkt kau.
muka aku merah bila pandang kau. 


Dan kau pun sama.


bukan maksud aku, kau suka aku juga.  
cuma aku tahu yg kau tahu, aku suka kau. 


kita jadi awkward dgn kita. 







tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

kau kena tahu



aku pernah baca, 


''kadang kadang Allah hadirkan seseorang itu 
untuk mengubah kita, 
atau kita yg akan mengubah dia. ''


aku tak kisah la kenapa kau terjebak dalam hidup aku.

yg penting,
aku nak kau stay. 




tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

kau, aku, dia.





kau cakap kau sayang aku,
tapi kau selalu keluar dengan dia.

kau cakap kau rindu rindu aku.
tapi kau selalu call dia.

kau cakap kita satu.
tapi dlm instagram kau, gambar kau dgn dia.

kau cakap aku kau yg punya.
tapi dia tu macam mana pulak ye ?

. . . . .  . . . . . .  . . . . . . . . . .  . . . . .  . . . . .  . .

aku tahu kau tipu.
tapi aku tetap jugak nak percaya.

aku tahu kau dia punya,
tapi entahla.
aku pun tak tau kenapa.








tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

Kawan.



ya.

bagitaulah semua orang apa yang aku buat dekat kau.
aku tak kisah.

tapi jangan lupa
bagitau juga apa yang kau dah buat dekat aku.

supaya semua orang tu, tau semuanya. 
bukan tahu dari pihak kau je. 

okay. 

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

Believe.


Hati, sabar.
Simpan, katup. 

Serah pada Allah.

Kalau memang jodoh kau dengan dia, 
seribu tahun pun, tetap kau akan dengan dia.





tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

gila.




selama ni kau memang tahu kan
apa yg kau buat ni salah.

tapi kau still tak nak ubah, 
sikit pun kau tak cuba betulkan.

sekarang benda dah jadi makin teruk
apa kau nak buat ?
nak tengok saja lagi? 

kalau kau tak terasa lagi
tak nak ubah apa apa lagi
kau memang gila.

sebab yg susahnya kau 
yg malu nanti mak ayah kau.

kau fikir la nanti sendiri.

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

adik adik kite


assalamualaikum.



hari ni tetiba rasa nak story pasal adik adik kesayangan aku yang annoying sangat ni. 


Lisa - dia ni nombor dua. kira yang paling dekat umur dengan aku. dengan dia la nak story ka apa ka. tapi tak semua kot sebab aku segan ah. lagipun aku ni duk rumah jarang sangat. so kalau contact dengan dia pun dekat Whatsapp je lah.

dan ya, dia lagi pandai masak dari aku. maybe sebab dia tak duk asrama kot. hmmmm hahahaha

fifi - kami panggil dia pipi ja. dia ni pelik sangat. bukan sikit.  dia sangat tak suka bergaul dengan orang. seriously, masa raya dia duk dalam bilik je weh. tak keluar bilik pun sebab orang ramai.

musim kenduri ni kami ajak dia p makan kenduri dekat rumah sedara pun tak nak. siap menangis lagi. tapi dia normal lagi bukan psyco tau. dia memang jenis pemalu. --- dunia ni terlalu besar untuk dia. mak aku nak beli handphone pun dia tak nak. 

believe me. aku memang ada adik macam ni.

putera -  yang ni lelaki dan dia selalu boring gila duk rumah. bila aku ada kat rumah je dia tak boring. aku pun tak tau kenapa hahaha. kalau aku takde dia takkan lekat kat rumah tu. asyik nak berjalan je. dekat maghrib baru balik pegi mandi sungai la main basikal la ape la. 

mustaqim - hmmm yg ni kecik lagi. tapi dia ni tak degil macam adik adik aku yg lain. seriously aku ni tak suka budak sebab degil jee. menyampah jugak. nasib baik budak kecik ni baik, dengar je nasihat orang. kekadang tu melawan la jugak, biasala takkan selamanya baik kekadang setan jugak dia.


adik adik aku ni, macam mana pun perangai diorang, they always support apa yg aku buat. 

aku ni jenis yg tak pandai masak. so bila balik rumah aku belajar la masak macam macam. bila makanan tu tak sedap dan memang tak jadi pun depa sanggup jugak makan apa aku buat. walaupun tak habis hahaha

haritu aku buat donut keras gile kot, diorang still cakap sedap dan ''tak keras sangat pun'' -- u know what. donut tu habis diorang makan. terharu wehhh. 

tapi diorang ni tak boleh nak simpan rahsia sangat. nanti kalau dah gaduh habih aaa semua rahsia pecah hahahaha



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~