ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: pernah makan benda ni tak ?


Pages

pernah makan benda ni tak ?



tadi mak aku pegi TOK BALI . then dia beli benda nih . aku pun tak tahu ape name nye . hehe :) korang pernah try tak ? aku rase macam makan sirih pulak tapi bukan sirih yang orang tua makan tu lahh . benda nih manis dan tak sedap . erk , ade ke yang manis tak sedap ? hehe , yang tak sedap tuh bahan-2 dia yang lain ni  , manis tuh kuah dia . aku siap snap gambar lagi .


antara bahan-2 nya termasuklah (ceh skima ayat)  :) 



korang nampak kan daun sirih tuh ? hehe ~



lada , limau , halia dan bawang merah :)


yang dalam plastik tuh , kacang tanah , udang kering , kuah dia dan aku tak tahu benda ape yang kaler koko panjang-2 tuh . bau dia wangi . hehe :)


cara nak makannya , letak je semua bahan-2 tuh atas daun sirih tadi . termasuk kuah dia . kalau nak lagii manis letak kuah banyak-2 sebab kuah dia memang manis sangat .



sory gambar tak clear sangat :)


lepas tu korang lipat je cane pun , then makan . best tau ! aku rase manis-2 pedas gitu , best telan lada . HAHA :D . tak nak pedas tak payah letak lada . :)

tak boleh nak share cane rasenye . korang cari sendiri , beli dan try makan . mak aku panggil benda ni ' colek daun sirih ' hehe :) klasik tak ? rindu nak rase benda tak sedap ni lagii lahh . ahaks ~



bye .



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

0 budak comel merepek:

Post a Comment

assalamualaikum .
semua boleh komen di sini .

p/s : BUDI BAHASA AMALAN MULIA :)