ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: mesin ABC baruu aku . hee ~


Pages

mesin ABC baruu aku . hee ~

assalamualaikum , hye !

sudah lame aku tak update blog kan ? mesti korang dah sangat rindu dengan aku . hehe . eleyh ! tak ngaku tak per. ego lah tue ! :)

korang semua boleh bayang tak , balik umah henset rosak , then komputer pulak buad hal . so ? tak de ape yang nak di buad selame kat rumah . boring gilaa weyh ! * mesti korang tak dapat nak bayang lagi kan ? tak pe , aku tak amik aty banyak sikit jer .

nasib baik aku dah beli novel dua biji. cukup lah untuk dua hari aku kat rumah . aku pon sikit jer busy kat rumah minggu nih , nak raye kan . HAHA :D . ape kaitannye ? tak de hape lhaa !

mak oii ! geram sangat-2 bilaa pendruf rosak . habis kerja prinsip akaun aku . korang tahu kan betape susah aku nak buad benda yang sangat aku tak reti tuh . =_='

sesesungguhnya , ALLAH sedang menguji kamu di bulan ramadhan ini sayangs ~

sekarang aku sangat sibuk sebab nak kene buad balik benda alah tuh ! tapi masih sempat lagii nak update kan ? agak-2 siap tak benda nih malam nih . ? kompem korang pikir dah tak siap kan ? ye tak ?

huh ! ye lah tue ! hik hik same lah kite . aku pon pikir gitu jugak . hehe

pagi tadi mk aku nak pegi jeteh , then die tanye nak pesan ape . time tuh aku rase macam nak makan ABC jer . aku memang sangat suke dengan benda tuh . so aku pesan je lah. walaupun aku memang selalu makan benda tuh .

  takkan lah mak aku nak beli pulak kan ? masih awal lagii nak tunggu berbuke . so , dia pon beli lah mesin kisar ais tuh terus .

tapi sangat susah nak guna . nasib baik adik-2 aku suke buad benda tuh . aku tukang senduk ais letak dalam mangkuk jer . kitorang buke dengan ABC . best sangad lah !


mine but thanks to : google :)
nampak mesin kat atas tuh ? haa ! gitu lah mesin ABC umah aku . sebijik dengan kaler nyer skali . tapi yang kat atas tuh aku google jer . tah lah sape punyer aku maen sentap jer . sory kalau korang punye . malas nak take picture lah . hee ~

credit to : google :)
 gambar ABC kat atas tuh gimik jer ok . aku buad tak lah sampai jadi cantik macam tue . lagii cantek lah ! kui kui kui ~

tapi korang dengar lah ni . sangat sedeyh tau tak , aku tak tahu lah yang ayah aku nak jugak makan ABC tuh . sebab dia baru je balik dari masjid. aku pon tanye lah die nak ke tak ?

die cakap , " doh tak dok orey wat nok makey gano ? "

aku pon bangun lah nak pegi buad kat die , then die cakap " tak po lah , ayoh tok sey doh "

macam mengajuk jer . sangat serba salah aku jadinye . tapi tak buad pon sebab ayah aku pegi mandi lepas tuh coz dia panas . huhu ~


ok dulu epp ! hehe . aku nak siapkan prinsip akaun aku nih duluu. ... kalau aku sempat nak update lagii minggu depan aku update lah oke !

mesti lah sempat kan sebab minggu depan cuti raye . . yipppiiyy~~ !

selamat hari raye lah yer . mmuuaahhh ! sayang kamoo semua , mesti aku rindu lagi dengan blog nih nati . sabor jer laa ~

nasib baik aku budak asrama kalau tak tiap hari aku belai blog buruk nih . kui kui kui . ok duluh .

bye .



tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

3 budak comel merepek:

sLpmEpLz™ said...

xde cbox/shoutmix ke sni??

farah :) said...

ade lah . atas sekali kat kanan tuh . ade gmbar kartun tulis shoutbox. ke tak nmpak kat situ ? huhu

Anonymous said...

xnmpak pun

Post a Comment

assalamualaikum .
semua boleh komen di sini .

p/s : BUDI BAHASA AMALAN MULIA :)