ASSALAMUALAIKUM !
Segala kesulitan harap di maafkan . Blog masih dalam penyelenggaraan. Thanks :)
♬ jagiya farah ◕ ‿◕ ♬: bila ayah aku dah jelous .


Pages

bila ayah aku dah jelous .



Bismillahirrahmanirrahimm . . . .


semalam , adik aku sakit gigi . kami off ke Jerteh dalam pukul9 malam . dah lewat pun . ape pun gigi adik aku mesti di cabut malam ni jugak. macam biasa , kami layan radio klasik nasional dalam kereta . itu adalah channel kesukaan ayah aku , KLASIK NASIONAl (bace dengan melodi ) . suasana sepi . cuma suara radio sahaja yg menemani kami sekeluarga . 

tetiba ayah aku keluarkan topik . berbual dengan mak aku .

'ehh . hari ni berapo hari bulan ? '

"1 april . bakpo ?"

'ohhhh . kito buleh ambik dohh laa hadioh kito dekat .... ' (kurang jelas tempat yg dia sebut )

"ehm . hari jadi abe dok . 25 hari buley ."

' hoolaaahh . anok anok dok ingat hari jadi ayoh . sapa ayoh diri tok ingat hari jadi ayoh . '


mula mula aku dengan mak aku gelak gelak je . tapi bila ayah aku sambung lagi ayat dia lepas tue , kami senyap . 


' time hari jadi mok gak , bui hadioh gotu . hok tuh bui hadioh goni . siap kumpul duit lagi . hok duk asrama telefon ucap happy birthday ko mok . balik nok bui hadioh ko mok . sayang nyo ko mok . time hari jadi ayoh senyap jah belako .'


dengan nada kecewa , sayu suara ayah aku . ayah aku betul betul terasa hati dengan aku . haih . kesian pulak .


---------------------------------------------------------------------


mase aku kecik kecik dulu , aku selalu fair . bila birthday mak , aku bagi hadiah kat mak . bila birthday ayah aku bagi jugak hadiah kat ayah . tapi seingat aku , sekali je pun aku bagi hadiah untuk ayah aku . huhuks .

mase tu aku darjah 5 . ape sangat yg boleh aku beli . so , aku just beli sepasang selipar kat pasar malam untuk hadiah birthday ayah aku .




aku pun dah lupe macam mana design selipar tu . yg pasti cantik jugak lahh . standard hadiah birthday laa . bukan selipar jepun . hihiks .


semalam mak aku story kat aku , ayah aku selalu je cari selipar yg aku belikan untuk dia dulu tuu kat pasar malam . dia cakap selipar yg aku belikan tu sedap di pakai , selesa , cantik dan macam macam lagi laa . siap mention name aku lagii . 

"selipar hok FARAH bagi HADIOH birthday rituu ."

ohh . terharu aku dengar story mak aku . tak pe lahh , nanti Hari Bapa aku belikan hadiah untuk dia . bila fikir balik memang kami ni tak adil . setiap tahun , kami adik beradik akan selalu bagi hadiah hari ibu dan hari lahir untuk mak aku . satu hadiah untuk dua hari tersebut . hihiks . aku lahh yg sentiasa shoping barang barang tersebut . adik aku tolong kirim je . 


tahun lepas kitorang tak cukup badget . so aku just buatkan kad Hari Ibu untuk mak aku . besar punye . special untuk mak aku .



isi luar nye . habis gambar mak ayah aku kena gunting . sweet tak? haha :)



habis album family aku godek . sampai berterabur semua gambar . ini lahh hasil nya .


tak pe . lepas ni aku try buat birthday kad untuk ayah aku yg lagi lagi special . ade sesiapa tahu tak , apa yg sesuai untuk di jadikan hadiah hari bapa ? tak de lahh mahal sangat sebab aku bukan banyak duit pun . hihiks . ^_^




#notahati : cadangan boleh ?

tak nak comment pon like jer boleh . hee ~

3 budak comel merepek:

kopi pasta said...

beli sesuatu yg dia boleh guna sehari-harian cth t-shirt, dompet atau pun tali pinggang...

Aniq Bukhary said...

x sangka kali ini khatam juga aku baca entry pasal kisah wanita nie.. hehe.

farah izzati said...

@kopi pasta

ehm , kalu t-shirt oke gak kan . hehe . thanks :)

Post a Comment

assalamualaikum .
semua boleh komen di sini .

p/s : BUDI BAHASA AMALAN MULIA :)